Sedir tohumları kar altındaki toprakla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Sedir tohumları kar altındaki toprakla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 15:40

- Denizli'nin Tavas ilçesinde, karla kaplı toprağa 5 ton karpelli sedir tohumu atıldı

Haberin Devamı

DENİZLİ (AA) - Tavas ilçesinde, toprak işlemenin mümkün olmadığı karla kaplı toprağa 5 ton karpelli sedir tohumu atıldı.

"Sedir Ormanları Eylem Planı" çerçevesinde Sarıabat Mahallesinde 5 bin dekarlık alanın 3 bin dekarına ekskavatörlerle toprak işlemesi gerçekleştirilerek sedir fidanı dikimi yapıldı. Toprak işlemenin mümkün olmadığı kalan kar altındaki toprağa ise 5 ton karpelli sedir tohumu saçıldı.

Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, tohum atımı sırasında yaptığı konuşmada, Sarıabat'ta Sedir Eylem Planı Kapsamında, 5 bin dekarlık alanın 3 bin dekar alanında toprak işlemesi yapılarak 400 bin civarında sedir fidanının dikildiğini belirtti.

Toprak işlemenin mümkün olmadığı yerlerde ise yaklaşık 5 bin kilogram karpelli sedir tohumunun toprakla buluşturulduğunu ifade eden Korucu, "Kar üzerine atılan karpelli sedir tohumu karın erimesiyle toprakla buluşup yetişecek. Sarıabat Köyü Ağaçlandırma Sahasında sadece sedir ekimi ve dikimi gerçekleştirmedik. Aynı zamanda Badem Eylem Planı kapsamında, badem ve alıç gibi gelir getirici türlerden de fidan dikiyoruz. Gelir getirici türlerin bakımını 3 yıl biz yapacağız, sonra köylülerimize teslim edeceğiz ve gelirleri de köylülerimize kalacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Korucu, soğuk ve karlı havada karpelli sedir tohumu atımı programına katılan ve çevre bilincinin oluşmasına katkı verenlere teşekkür etti.

Programa Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Tavas Orman İşletme Müdürü Yusuf Büyükaçaklı, orman işletme müdürlüğü personeli ve işçiler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!