Sarayköy'de haşereyle mücadele

Güncelleme Tarihi:

Sarayköyde haşereyle mücadele
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 12:09

Sarayköy'de haşereyle mücadele

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Sarayköy İlçesi'nde, vatandaşların yaz aylarını sinek ve haşerelerden uzak geçirebilmesi için ilaçlama çalışmasına başlandı. Sarayköy Belediyesi Veterinerlik Birimi ekipleri, 997 hektar alanda sivrisinek, ergin ve larva ilaçlaması yaptı.

Sarayköy Belediyesi, vatandaşların yaz aylarında sinek ve çeşitli haşerelerden uzak bir mevsim geçirmesi için larvayla mücadele başlattı. Sarayköy Belediyesi Veterinerlik Birimi ekipleri, ilçenin 32 mahallesinde toplam 997 hektarlık alanda sivrisinek, ergin ve larva ilaçlaması yaptı. Ekipler, çalışma kapsamında yağmur, drenaj ve kanalizasyon hatları, sulama kanalları, sazlık alanlar, foseptikler, rögarlar, su birikintileri gibi sivrisinek üreme alanlarda ilaçlama yaparak yaz mevsiminde ortaya çıkabilecek sinek ve haşere problemlerine önlem aldı.

Bahar ve yaz döneminde ilaçlamanın ara ara devam edeceğini belirten Sarayköy Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Necati Özbaş, "Sarayköy Belediyesi olarak her yıl Mart ayında larva ile mücadele çalışmaları başlatıyoruz. Amacımız yaz aylarında halkımızın özellikle sivrisinek ve karasinek konusunda sıkıntı yaşamamaları" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!