Sarayköy'de 12 asansöre mühür

Güncelleme Tarihi:

Sarayköyde 12 asansöre mühür
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 18:39

Sarayköy'de 12 asansöre mühür

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Sarayköy İlçesi'nde yapılan denetimlerde, vatandaşın can ve mal güvenliğini tehlikeye soktuğu tespit edilen 12 asansör, kırmızı renk etiketlerle işaretlenerek mühürlendi.

Sarayköy Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası (MMO) Denizli Şubesi işbirliğinde; özel sektör, kamu kuruluşları ve konutlara ait asansörler denetlendi. MMO Denizli şubesi tarafından yapılan denetimlerde, bakımı yapılmamış ya da kullanıma müsait olmayan asansörler önem derecesine göre renklendirildi. Asansörlerin girişlerine kullanıma uygunluk durumuna göre yeşil, mavi, sarı ve kırmızı renkte etikler yapıştırıldı. Kontrol işlerinin tamamlanmasının ardından Sarayköy Belediyesi Fen İşleri ve Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler can ve mal güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle kırmızı renk etiketin yapıştırıldığı 12 asansörü mühürleyerek kullanıma kapattı.

Riskli bulunarak etiketlenen asansörleri mühürleyen belediye ekipleri, mühürlenen binalardaki yöneticilerin dilekçeyle Sarayköy Belediyesi'ne başvurarak, asansörlerinin bakım ve onarımına bir an önce başlamaları gerektiğini dile getiren yetkililer, asansörlerin yeşil etiket alacak standardı yakalaması gerektiğini ifade etti.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!