Şampiyonlara kuru fasulye

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlara kuru fasulye
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2016 16:24

Şampiyonlara kuru fasulye

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Çameli İlçesi'nde düzenlenen Uluslararası Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası, final uçuşlarıyla sona erdi. Yarışmada dereceye girenlere kupalarının yanısıra ağırlığınca kuru fasulye hediye edildi.

Uluslararası Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası, sona erdi. Çameli Belediye Parkı önünde düzenlenen törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Denizli Türk Hava Kurumu ve Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz, İl Gençlik Spor İl Müdür Vekili Haluk Tuncay, Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak, Çameli Belediye Başkanı AK Partili Cengiz Arslan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, maçlarının bundan sonra Dünya Yamaç Paraşütünü Çameli'de Organize etmek olduğunu belirterek, "Yaylacık Yamaç Paraşütü Pistimiz Denizli Büyükşehir Belediyesi ile beraber organize ederek 12 ay olmasa da 6 ay boyunca uçuş dönemlerinde vatandaşlarımıza ve paraşütçülerimizin hizmetine sunacağız. Yamaç Paraşütçülerimiz 4 bin 500 metre yükseklikte uçtular. Çameli yamaç paraşütü sporuyla öne çıkarırken, şampiyonlarımıza da ağırlığınca kuru fasulye de hediye ettik" dedi.

Yarışma Direktörü Bekir Baştuğ, bu yıl yarışmaya 8'i yabancı 90 yarışmacının katıldığını belirterek, "1 Antrenman Günü olmak üzere toplam 6 uçuş gerçekleşmiştir. Yarışmada en uzun mesafe olarak 113 km olarak yapılmış olup, bu mesafe FA-2 kategori yarışmasında oldukça uzun mesafedir. Paraşütçülerimiz toplamda 5 bin 500 kilometre gibi büyük bir mesafe uçmuşlardır. Gelecek yıl Dünya Paraşüt Şampiyonasını Çameli ilçemizde yapmak istiyoruz" dedi.

Törenin sonunda Genel Klasman Yarışmasının birincisi Semih Sayır, ikincisi Murat Tüzer ve üçüncüsü Hakan Akdere ile Bayanlar Klasmanında derece yaparak birinci olan Merve Gülşah Arslan'a kupa ödüllerini protokol üyeleri verdi. Ayrıca dereceye girenlere de ağırlıkları kadar kuru fasulye de hediye edildi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!