Protokol üyeleri tekerlekli sandalyede basketbol oynadı

Güncelleme Tarihi:

Protokol üyeleri tekerlekli sandalyede basketbol oynadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 17:42

Protokol üyeleri tekerlekli sandalyede basketbol oynadı

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, belediyenin farkındalık oluşturmak için Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlediği etkinlikte engelliler gösteriler yaparken, protokol üyeleri de tekerlekli sandalyelere oturarak basketbol oynadı.
Pamukkale Belediyesi'nin Hasan Güngör Spor Salonu'nda düzenlediği Dünya Engelliler Günü programına, Pamukkale Kaymakamı Şükrü Görücü, AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, AK Partili Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ile engelliler ve yakınları katıldı. AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, engelli vatandaşlar için göreve geldikleri ilk günden bu yana önemli çalışmalara imza attıklarının belirtip, "Hepimiz birer engelli adayıyız. Bizim meclisimizde üç engelli arkadaşımız var. Onlarla birlikte, 'Engelliler için neler yapabiliriz' diye istişareler yaparak hizmetlerimizi şekillendiriyoruz. Bugüne kadar engelli vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa imkanlarımız dahilinde hepsini karşıladık. Akülü ya da manuel tekerlekli sandalye başta olmak üzere, hasta yatağı, baston, kol saati ve benzeri ihtiyaçları karşıladık, talep oldukça da yine yardım ediyoruz" dedi.
Pamukkale Kaymakamı Şükrü Görücü de yaptığı konuşmada engelliler için yapılan çalışmaların son zamanlarda çok sevindirici olduğunu ifade ederek, "Başta hükümetimiz olmak üzere devlet ve belediye kurumları engellilerin her zaman yanında. Engelli olan vatandaşlarımızın topluma kazandırılması için bir çok yol var. Eğitimlerden geçerek iş hayatına katılıyorlar. Engelli çocuklarımız için okullarımızda eğitimler veriliyor" diye konuştu.
Etkinlik engellilerin gösterisiyle devam etti. Polis Amca Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinin sahnelediği sema gösterisi büyük beğeni topladı. Başarılı engelli sporcular ile engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye, baston, saat ve hediyeler protokol mensupları tarafından verildi. Programın sonunda ise başta Pamukkale Kaymakamı Şükrü Görücü ve Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin olmak üzere diğer protokol üyeleri tekerlekli sandalyeye binerek Pamukkale Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı ile gösteri maçı yaptı. Protokol üyelerinin tekerlekli sandalyede basketbol oynaması alkış aldı.
Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!