Prematüre gücü sergisi

Güncelleme Tarihi:

Prematüre gücü sergisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 17:39

Prematüre gücü sergisi

Haberin Devamı

DENİZLİ'de Pamukkale Üniversitesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ve Denizli AB Bilgi Merkezi işbirliğiyle 17 Kasım Dünya Prematüre Günü etkinlikleri kapsamında, Prematüre Gücü Fotoğraf Sergisi açıldı.

Dünya Prematüre Günü etkinlikleri kapsamında, Prematüre Gücü Fotoğraf Sergisi, Forum Çamlık AVM'de kokteyl eşliğinde açıldı. Açılış kurdelesini Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü ve Pamukkale Üniversitesi Neonatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hacer Ergin birlikte kesti. Sergi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Hacer Ergin, "Erken doğan bebekleri yaşatabilmek en büyük gururumuz. Ancak önemli olan onların sağlıklı büyümesi. Bu bebeklerin sağlıklarının yerinde olmasında, yaşamlarının konforlu olmasında, her çocuk gibi okula gidebilmelerinde, yürüyüp koşabilmelerinde hatta askere gidebilmelerinde yenidoğan servisinde geçirdikleri sürenin faydası büyük" diye konuştu.

Erken doğan bebekler için farkındalık yaratmak, prematüre bebek ve ailesinin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek, bu konuda bilinmeyenler ve göz ardı edilenler hakkında toplumsal duyarlılık oluşturmak amacıyla düzenlenen sergide, Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Yenidoğan Yoğum Bakım Ünitesi'ndeki bebeklerinin fotoğraflarına yer verildi. Sergide bebek bekleyen ve prematüre bebek sahibi aileler, yenidoğan uzmanları ve prematüre doğup, sağlıkla büyüyen çocuklar özel ilgi gördü. Geçen sene yılın annesi seçilen Nalan Kaynak da prematüre gücü baskılı mor tişört giyerek destek verdi. 17 Kasım Dünya Prematüre Günü'ne Denizli Adliyesi de prematüre farkındalık rengi olan mor renkle ışıklandırılarak destek verdi.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!