Pamukkale'de TAKPAS tapu işlemlerinde rahatlık getirecek

Güncelleme Tarihi:

Pamukkalede TAKPAS tapu işlemlerinde rahatlık getirecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2016 13:32

Pamukkale'de TAKPAS tapu işlemlerinde rahatlık getirecek

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Pamukkale Belediyesi, tapu ve kadastro bilgilerine ulaşımda zaman kaybını önlemek amacıyla Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi'ni (TAKPAS) hayata geçiriyor.

Pamukkale Belediyesi, tapu ve kadastro bilgilerine ulaşımını hızlı bir şekilde sağlamak için bilgi paylaşım sistemi olan TAKPAS'ı hayata geçirecek. Bunun için Tapu ve Kadastro 18. Bölge Müdürlüğü ile protokol imzalandı. Pamukkale Belediyesi'nde gerçekleştirilen törene, AK Partili Başkan Hüseyin Gürlesin, Tapu Kadastro 18. Bölge Müdürü Süleyman Özen, Bölge Müdür Yardımcısı Halil Nafiz Bayındır, Pamukkale İlçe Tapu Müdürü İlhan Karaduman, Pamukkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ayhan Hekim katıldı.

Tapu Kadastro 18. Bölge Müdürü Süleyman Özen, TAKPAS'ın tapu ve kadastro verilerinin mevzuat hükümleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarıyla, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarıyla paylaşımı amaçladığını söyledi. Pamukkale Belediyesi'nin de imzalayacakları protokolle bu sistemi kullanmaya başlayacağını vurgulayan Özen, "Pamukkale Belediyemizde bu sistemi imzaladığımız protokolle kullanacak. Hem tapu müdürlüklerimizde yaşanan yoğunluğun önüne geçecek, hem vatandaş açısından işlemlerin hızlı devamı için önemli kolaylık sağlayacak hem de belediyemizin yaptığı çalışmalarda anında ulaşımla işlemlerine devamı için önemli bilgi kolaylığı sağlayacak" dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise, "Bu sistem sayesinde belediye çalışmalarımızda tapu ve kadastro anlamında bilgilere anında ulaşarak gerekli planlamaları hızlıca yapabileceğiz. Vatandaşlarımızın da belediyemizde yürüttüğü işlemlerde tapu ve kadastro bilgileri anlamında kurumlar arası git-gel yapmadan işlemlerini yürütebileceğiz" diye konuştu.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Tapu ve Kadastro 18. Bölge Müdürü Süleyman Özen ile Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi (TAKPAS) protokolünü imzalayarak işbirliğini hayata geçirdi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!