Pamukkale Belediyesi'nden engelliler için proje

Güncelleme Tarihi:

Pamukkale Belediyesinden engelliler için proje
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2018 15:15

Pamukkale Belediyesi'nden engelliler için proje

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, Pamukkale Belediyesi ve İŞKUR işbirliğinde gerçekleştirilecek 'Engelliler Üretiyor, Turizme Katkı Sağlıyor' projesiyle, engelli vatandaşların istihdamının sağlanacağı bildirildi. AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, projeyle engellilerin topluma kazandırılacağını ve üretken olacaklarını söyledi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık ile 'Engelliler Üretiyor, Turizme Katkı Sağlıyor' projesinin protokolünü imzaladı. Proje kapsamında, açılacak kurslarda engelli bireylere hediyelik eşya yapımı öğretilecek. Engellilerin yaptığı ürünler Pamukkale'de turistlere satılacak. Ayrıca proje kapsamında eğitim alan engelliler belediye tarafından istihdam edilecek. İŞKUR Denizli İl Müdürü Fatih Işık, projenin engellilerin istihdamının artırılmasına yönelik olduğunu belirtip, "Bu proje kapsamında engellilerimiz, hem mesleki eğitim hem de rehabilitasyon alarak istihdama katkı sağlayacak. Pamukkale Belediyesi de  bu proje tamamlandıktan sonra bu proje kapsamında eğitim gören hem ortopedik hem de işitme engellilerimizi ayrı ayrı olmak üzere istihdam edecekler" dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise engellilerin hem üretime katkı vermeleri hem de rehabilite edilmelerinin önemli bir konu olduğunu söyledi.

Başkan Gürlesin, "Farklı çalışmalarla, halkın gönlüne dokunan, geleceğe yatırım olan projelere imza atıyoruz. Proje kapsamında Engelsiz Hediyelik Eşya Üretim Atölyesi'nde bedensel engelli vatandaşlara 3 ay, işitme engelli vatandaşlara da 4 ay eğitim verilecek. Alacakları kurslar esnasında ve sonrasında üretecekleri turistik ve hediyelik eşyalar belediyemize ait olan Pamukkale Natural Park'ta satılacak ve geliri her bir ürünü üreten engelliye kalacaktır. Bu bağlamda ortopedik engelli bireylerin meslek sahibi olmaları amaçlanırken bir yandan da turizme katkı sağlamaları, yeni ürünler ortaya koyarak şehrimizi tanıtıcı materyalleri geliştirmeleri düşünülmektedir. Diğer yandan kurs süresince eğitim alan ortopedik ve işitme engelli vatandaşlarımız İŞKUR'dan günlük eğitim desteği verilecek olup kursiyerlerin Genel Sağlık sigortaları da yapılacaktır" dedi.

Başkan Gürlesin, kursa katılacak engelli bireylerin başvurularının 16 -23 Mayıs tarihleri arasında Pamukkale Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından alınacağını, 30 gün içerisinde de kurslara başlanacağını kaydetti.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!