Onların işi keşif

Güncelleme Tarihi:

Onların işi keşif
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 12:51

Onların işi keşif

Haberin Devamı

DENİZLİ Doğa Sevenler Derneği (DOSEV) üyeleri, kentin çeşitli bölgelerine düzenlediği doğa gezilerinde gizli kalmış doğa harikası yerleri keşif ediyor. Daha önce Çameli İlçesi'nde kanyon keşfeden DOSEV üyeleri bu kez de yerel halkın Su Uçan ismiyle andığı doğa harikası şelaleyi keşfetti.

DOSEV, hafta sonları üyelerinin katıldığı doğa gezileri düzenleniyor. Dernek üyeleri, gezilerde özellikle araçların giremediği, zorlu doğa koşullarının hakim olduğu, ayak basılmayan bölgeleri seçiyor. Profesyonel dağcılar eşliğinde doğa yürüyüşlerine katılan DOSEV üyeleri, doğa gezilerinde adeta gizli kalmış cennetlerini de keşif edip, kayıt altına alıyor. Daha önce Çameli İlçesi'nde Gavur Deliği kanyonunu bulan DOSEV üyeleri, turizme kazandırılması için fotoğraflarını ve görüntülerini çekip, sosyal medyada yayınlamıştı. Ardından aynı bölgede Su Uçuran şelalesini keşif eden doğa hayranları, en son düzenledikleri gezide ise yine doğa harikası bir şelale buldu. Sadece bölgedeki birkaç yerel halk tarafından bilinen ancak turizm literatüründe bulunmayan şelalenin fotoğraflarını ve görüntülerini çeken DOSEV üyeleri, sosyal medyada paylaştı.

DOSEV Başkanı Ümit Şıracı, amaçlarının kentin doğa harikalarını turizme kazandırmak olduğunu belirterek, "Biz DOSEV olarak hafta sonları doğa gezileri düzenliyoruz, bu gezilerde genelde araçların giremediğini, doğa koşullarının ağır olduğu bölgeleri seçiyoruz. Karşılaştığımız doğa harikası yerler görüyoruz. Bunlar turizm literatüründe bulunmuyor. Sadece bölgede yaşayan yerel halktan bazıları biliyor. Bizde bu doğa harikası yerleri keşif edip, tanıtmaya çalışıyoruz. Amacımız, kentimizin güzelliklerini insanları göstermek" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!