Kitap fuarı kapılarını açtı

Güncelleme Tarihi:

Kitap fuarı kapılarını açtı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 19:27

Kitap fuarı kapılarını açtı

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl ilkini düzenlediği Denizli Kitap Fuarı kapılarını açtı. Ünlü yazarların imza günlerinde kitapseverlerle bir araya geleceği fuara 163 yazar ve 123 yayınevi katıldı. Fuar, 10 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Denizli Kitap Fuarı açıldı. Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen kitap fuarının açılış törenine, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kitap fuarının ilkini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Zolan, "Sanayide, turizmde, tarımda ileri gitmiş Denizli'nin kültür ve sanatta da Anadolu'ya, Türkiye'ye katkı sağladığını biliyoruz. Denizli aynı zamanda 'Fuar şehri olsun' istiyoruz. Burada tarım, bilişim ve tekstil fuarları yapılıyor. Ama bu fuarların içindeki en güzeli geleceğe en faydalısı Denizli Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı olduğunu düşünüyorum. Onun için bu fuar tüm fuarların üstündedir" dedi.
Denizli Valisi Ahmet Altıparmak ise, fuarın kurumsal bir yapıya kavuşarak geleneksel hale getirilmesi gerektiğini belirterek, "Kitap fuarı geleneksel hale getirilirse Denizli çok şey kazanır. Zira milletlerin medeniyette belirli bir yol kat etmesi ancak ve ancak güzel sanatlarla, edebiyatla, kültürle, mimariyle, musikiyle oluyor" dedi.
Vali Altıparmak, Başkan Zolan ve beraberindekiler fuarın açılış kurdelesini kestikten sonra fuar alanını gezerek standları inceledi.
163 yazar ve 123 yayınevi katıldığı fuarda, onur konuğu Türk edebiyatının büyük yazarlarından Denizlili Hasan Ali Toptaş olacak. İran'ın konuk ülke olarak katıldığı fuarda Kahraman Tazeoğlu, İlker Başbuğ, İlber Ortaylı, Azra Kohen, Canan Tan, Abdurrahman Dilipak, Murat Tavlı, Öznur Yıldırım, Şükrü Erbaş, Enver Aysever, Ahmet Şafak, Koray Yersüren, Sinan Yağmur ve Ali Lidar gibi ünlü yazarlar kitaplarını imzalayıp, söyleşilere katılacak.
Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!