Kent Konseyi'nden başkent ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Kent Konseyinden başkent ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2016 16:59

Kent Konseyi'nden başkent ziyareti

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ve Kent Konseyi meclis başkanları Ankara'ya giderek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar ve Denizli Milletvekillerini ziyaret etti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, Gençlik Meclisi Başkanı Şeniz Yılmaz, Kent Konseyi Şairler Topluluğu Başkanı Arzu Subakan Kabukçu ve Yürütme Kurulu üyeleri Ankara'ya gitti. Kent Konseyi heyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Şahin Tin ve Cahit Özkan ile CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı'yı ziyaret ederek Kent Konseyi'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi'nin Denizli'ye yeni bir soluk getirdiğini belirterek, "Kent Konseyleri aslında tüm sivil toplum kuruluşlarını kendi şemsiyesi altında tutan bir üst örgüttür. Bu kapsamda il merkezinde hizmet veren ve çalışmalar yapan Kent Konseyimiz Büyükşehir yapılanmasının ardından ilçelerimizde de çalışmalar yürütmektedir. Bu çerçevede ilçelerimizi ziyaret ederek Kent Konseylerinin kurulmasına öncülük ediyoruz. Bu konuda epeyce mesafe aldık" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Kent Konseylerinde görev alanların gönüllü olup, yerel yönetiminde söz sahibi olduğunu belirtti. Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar da, herkesin bu ülkenin kalkınmasında bir rolü ve emeği olduğuna dikkat çekerek "Biz batının birçok alanda yakaladığı yeniliklerin biraz gerisindeyiz ama sermaye olarak, insan gücümüz ve merhamet duygumuz ile öndeyiz. Bu dalga dalga çoğalacak ve bu iyilik hareketini gören herkes devletten bir şey beklemeden ‘bende bir şey yapayım' bilincini kazanacak" dedi.

Önceki dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, "Kent Konseyi'nin içinde olan ve kuran birisi olarak meclislerimizin çalışmalarını biliyoruz. Elimizden geldikçe her daim yanlarında olmaya çalıştık. Bizi biz yapan, bizi tek bir şemsiye altında toplayan ve bütün özelliklerimizle içinde barındıran bir kurumdur Kent Konseyleri. Ne kadar güçlenir etkin olursa, farklı fikirler ile güzel sonuçlar alıp Denizli için güzel çalışmalar yaparsa başarılı olur" dedi.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!