Kardeşlik kısa sürdü

Güncelleme Tarihi:

Kardeşlik kısa sürdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2016 14:52

Kardeşlik kısa sürdü

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Tavas ilçesi Belediye Meclisi'nin geçen Şubat ayında Avusturya'nın Lustenau şehriyle kardeş şehir olma yolundaki kararı Avusturya'nın 15 Temmuz sonrasındaki tutumu gerekçesiyle 8 ay sonra yine Belediye Meclisi kararıyla iptal edildi.

Tavas Belediyesi, bu yıl şubat ayı meclis toplantılarında Avusturya'nın Lustenau şehri ile kardeş şehir olma teklifini görüştü ve teklif kabul edildi. İki şehir kardeş şehir oldu. Aradan sekiz ay geçti, Tavas Belediye Meclisi Ekim ayı toplantılarında bu kez Lestenau şehri ile kardeş şehir olma kararının iptal edilmesini görüştü. Kardeş şehir kararı oybirliğiyle iptal edildi. Karara gerekçe olarak 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Avusturya'nın ülke olarak takındığı tutum gösterildi.

Belediye Meclisi'nde konuşan ve konu ile ilgili bilgi veren AK Partili Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Lustenau ile kardeş şehir olma teklifinin Avusturya'dan Kızılcalılar Derneği aracılığıyla geldiğini, Lestenau Meclisi'nde Kızılcalı bir üye olduğu için iki şehir arasındaki ilişkileri geliştirmek adına meclis olarak kardeş şehir kararı aldıklarını söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yabancı ülkelerin Türkiye'ye yaklaşımlarını takip ettiklerini belirten Akyol, "15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında, ülkelerin bize yaklaşımlarını görüyoruz ve takip ediyoruz. Avusturya'da gerek havalimanlarındaki çirkin provokasyonları, gerekse hükümet, siyasetçi ve devlet olarak ülkemize karşı bir saygısızlık, densizlik, düşmanca tutum ve davranış sergilemiştir. Hükümetimiz ve devletimiz de bunlara karşı en iyi cevabı veriyor. Avusturya'nın bu tutumu bizim kardeş şehir yazımızdan sonra ve özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gelişmiştir. Avusturya'nın bu terbiyesiz, düşmanca olan tutumu karşısında biz de 'Böyle bir kardeş şehir istemiyoruz' dedik. Meclisimiz iptal kararını oybirliğiyle aldı. Lustenau şehri ile kardeş şehirlik sonlandırılmıştır" dedi.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!