İsviçre'den Çal'a kitap desteği

Güncelleme Tarihi:

İsviçreden Çala kitap desteği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2016 17:27

İsviçre'den Çal'a kitap desteği

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Çal Belediyesi'nin, hizmet binası içinde vatandaşların faydalanması için açtığı kütüphaneye İsviçre'den destek geldi. Zürih'te oturan Çallı işadamı Süleyman Murat Çilbirci, kütüphane için topladıkları ilk kitapları Belediye Başkanı Fethi Akcan'a teslim etti, maddi katkıda da bulunacaklarını söyledi.
Çal Belediye Başkanı MHP'li Fethi Akcan, Hacettepe Üniversitesi Teknokent Teknoloji Transfer Merkezi'nin girişimleriyle Herkes İçin Kütüphane Projesi programının başlatıldığını söyleyerek, "Yerel yönetimlere bağlı kütüphanelerde öncelikle vatandaşın temel bilgisayar ve internet erişimlerine olanak sağlayacak altyapı desteklenecek. Ayrıca e-devlet ve e-belediye hizmetleri başta olmak üzere internet üzerinden vatandaşa hizmet sunulacak. Toplumda dezavantajlı kesim olarak adlandırılan ev hanımları ve engelliler başta olmak üzere öğrencilerimiz de kütüphaneden yararlanabilecek. Belediye binasının dördüncü katında hizmete açtığımız kütüphanemizin resmi açılışını yeni yılda yapacağız. Zengin bir kütüphanemiz oldu. Çal halkından her kesimden insanımızı kütüphanemize bekliyoruz" dedi.
Aslen Çallı olan ve İsviçre'nin Zürih kentinde oturan güvenlik şirketi sahibi Süleyman Murat Çilbirci, Çal Belediye Kütüphanesi'ne kitap bağışında bulundu. 300 kitabı Başkan Fethi Akcan'a teslim eden Çilbirci, "İsviçre'de oturan Çallı ve Denizlililer de kütüphanemize katkı verecekler. Önümüzdeki aylarda yeni kitaplar göndereceğiz. Kütüphane için maddi katkıda da bulunacağız" dedi. Çal Belediye Başkanı Akcan, kitap bağışında bulunan Süleyman Murat Çilbirci'ye teşekkür etti, "Doğduğu toprakları unutmayan hemşerimize teşekkür ediyorum. Bu toprakların ve bu vatan evlatlarının temel ihtiyacı kaliteli eğitimdir" diye konuştu.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!