İşsizlere kaynakçılık kursu

Güncelleme Tarihi:

İşsizlere kaynakçılık kursu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 16:03

İşsizlere kaynakçılık kursu

Haberin Devamı

DENİZLİ Ticaret Odası (DTO), iş dünyasından gelen talep doğrultusunda kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için işsizlere yönelik kaynakçılık eğitimi başlattı.

Denizli Ticaret Odası, İŞKUR Denizli İl Müdürlüğü ve Merkezefendi Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle, Avrupa Birliği fonlarıyla hazırlanan 'Öğrenmeyi İnşa Ediyoruz Projesi' kapsamında, kaynakçılık kursu düzenlendi. İşsizlere yönelik kursa, toplam 209 kişi başvurdu. Başvuran 15 kişilik ilk gurubun eğitimine başlandı. Sigorta primleri karşılanıp, günlük 25 lira ücret ödrenen kursiyerlere çeşitli kaynak eğitimleri verilmeye başlandı. Katılımcılara, 1 ay sürecek kursta haftanın 5 günü 8 saat süreye toplam 128 saat kaynakçılık ve 24 saat iş güvenliği eğitimi verilecek. Kurslar 15'er kişilik gruplar. halinde devam edecek.

Kursiyerleri ziyaret eden Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, birçok sektörde kalifiye eleman açığı bulunduğunu belirterek, "Ana amacımız, vatandaşımızı kalifiye eleman olarak istihdama katmak. Bu kursumuza ilgi gösterenlerin, piyasada ihtiyaç duyulan kaynakçılık tipine uygun olarak yetiştirilmesini sağlamak ve Mesleki Yeterlilik Belgesi'ne kavuşturmak. Yüzlerce kişiyi altın bilezik niteliğinde birer meslek sahibi yapacak eğitimin tamamlanmasının ardından işverenlerimiz ile kursiyerlerimizi buluşturarak, istihdama da katkı sağlayacağız. Talep gelmesi durumunda ihtiyaca ve kalifiye eleman sıkıntısını gidermeye yönelik farklı kurslar da açmaya hazırız" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!