İşadamından 46 yıl önce okuduğu okula vefa

Güncelleme Tarihi:

İşadamından 46 yıl önce okuduğu okula vefa
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2017 17:31

İşadamından 46 yıl önce okuduğu okula vefa

Haberin Devamı

DENİZLİ'de işadamı Salih Kuzu'nun Çal İlçesi Hançalar Mahallesi'nde 46 yıl önce okuduğu ve 1 milyon 100 bin lira maliyete onarımını üstlendiği Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu için açılış töreni yapıldı.

Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, 46 yıl önce mezun olduğu ve fiziki şartları yetersiz olan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'na 1 milyon 100 bin lira harcayarak onarımını yaptırdı. Kuzu, okula bir yemekhane ve çok amaçlı konferans salonu da inşa ettirdi. İnşa işlemlerinin tamamlanmasının ardından açılış töreni yapıldı. Törene, Vali Hasan Karahan, Kaymakam Yusuf Durani Dinç, Çal Belediye Başkanı MHP'li Fethi Akcan, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Büyükşehir Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci ile çok sayıda davetli katıldı.

Konuşma yapan hayırsever Kuzu, "Eğitimde kalite artmalı, çıta yükselmeli. Eğitime hizmeti vatan borcu olarak görüyorum. Vatana yapılacak en büyük hizmet eğitime yapılan katkıdır. 2. Dünya Savaşı'nı kaybeden Almanya ve Japonya, eğitimli insanları sayesine toparlandı ve dünya devleri oldu. Yetişmiş insan gücüne ihtiyacımız var. Bunu da eğitimle başarabiliriz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Akcan ise Kuzu'nun Çal ilçe merkezine bir de fen lisesi yaptıracağını duyurarak, "Başta eğitim olmak üzere sportif ve kültürel çalışmalarımıza her zaman destekte bulunan Salih Kuzu'ya hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Yakın da Salih Kuzu Fen Lisesi'nin de temeli atılacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesi kesildi. Vali Karahan, işadamı Kuzu'ya plaket verdi.

TENİS KORTUNUN AÇILIŞI DA YAPILDI

İşadamı Salih Kuzu'nun 150 bin lira bağışlayarak Çal Belediyesi'ne kazandırdığı tenis kortunun açılışı da yapıldı. Açılış kurdelesini protokol üyeleri kesti. Başkan Akcan, Kuzu'ya teşekkür etti, "Çal'da tenis sporu yapan insan sayımız yakında artacak. Özellikle bayanları tenis sporu yapmaya davet ediyorum" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!