Hükümlüler meslek sahibi olacak

Güncelleme Tarihi:

Hükümlüler meslek sahibi olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 14:39

Hükümlüler meslek sahibi olacak

Haberin Devamı

DENİZLİ'de, Adalet Bakanlığı tarafından kabul edilen ve Ulusal Ajans tarafından finanse edilen 'Mesleğim Özgürlüğümdür' projesinde sona gelindi. Proje kapsamında hükümlülere sivil yaşantılarında meslek sahibi olmaları için kursların verilirken, 2017'nin ocak ayında KOSGEB'den kredi desteği alabilmek için Girişimcilik Sertifikası eğitimlerine başlanacak.

Denizli'nin Bozkurt İlçesi'nde bulunan Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Çocuk Eğitimevi Müdürlüğü tarafından hükümlülerin sivil hayatlarında meslek sahibi olabilmesi için hazırlanan 'Erasmus+KA1 Yetişkin Hareketliliği' kapsamındaki 'Mesleğim Özgürlüğümdür' projesinin, Aralık ayı sonunda tamamlanacağı açıklandı. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın proje kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verilen açıklamada Erasmus+ Yetişkin Hareketliliği kapsamında, oluşturulan 5 kişilik heyet tarafından, 17-23 Nisan 2016 tarihleri arasında, Almanya'nın Berlin şehrinde "Mesleki Eğitim Koçluğu" konulu girişimcilik ve kişisel gelişim üzerine eğitim alındığını belirtildi.

Eğitimin ardından, Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan ve iş yurdu atölyelerinde çalışanlar öncelikli olmak üzere, 137 hükümlüye Girişimcilik Eğitimi ve eğitim sonunda Katılım Sertifikası verildi. Verilen eğitimin yanı sıra İŞKUR ve KOSGEB yetkilileri ile görüşülerek, hibe ve destekler ile ilgili güncel bilgiler de hükümlülere aktarıldı. Proje eğitimleri sırasında girişimciliğin tanımı ve sahip olunması gereken özelikler hükümlülere anlatıldı. İş planı hazırlama, mekan ve iş alanı seçimi, eleman seçimi, fizibilite çalışmaları, iletişim, problem çözme gibi konularda özel eğitimler verildi. Projeyle hükümlülerin tahliye sonrasında da KOSGEB desteğinden faydalanmalarını sağlamak amacıyla yapılan görüşmelerde, 2017 yılı Ocak ayında KOSGEB kredi desteğine esas Girişimcilik Sertifikası alımına yönelik eğitim verilmesi planlandı.

Ayrıca Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper başkanlığında gerçekleştirilen Koruma Kurulu toplantılarında da, hükümlülere meslek edindirilmesi ve istihdamına yönelik projeler yapılması ile ilgili talimat doğrultusunda bir alt komisyon çalıştayı yapıldı. Çalıştay kapsamında ilk olarak, Denizli il ekonomisinde tutunabilecek ve işverenler açısından talep edilen iş kolları hakkında bir liste oluşturuldu. Oluşturulan liste doğrultusunda talep edilen kursların açılması kararlaştırıldı.

Yapılan açıklamada projeden olumlu sonuçlar alındığı belirtilerek, "Mesleki Eğitim Koçluğu" konulu proje kapsamında Bozkurt Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan kadın hükümlüler ile birlikte diğer ceza infaz kurumları ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde infazına devam eden hükümlüleri de kapsayacak şekilde yürütülen çalışmalarda verimli sonuçların alındığı tespit edilmiştir" denildi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!