Halep'e yardım kampanyasına Denizli'de destek verecek

Güncelleme Tarihi:

Halepe yardım kampanyasına Denizlide destek verecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2016 18:05

Halep'e yardım kampanyasına Denizli'de destek verecek

Haberin Devamı

DENİZLİ'de Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı tarafından başlatılan Halep'te insanlık ölmesin kampanyasına yardım toplamak için kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşları temsilcileri bir araya geldi. Vali Ahmet Altıparmak, toplanacak yardım miktarını arttırıp en kısa sürede göndermek için katılımcılarla birlikte istişare edeceklerini belirterek, "Denizli sanayicisi ve esnafı yardımseverlik konusunda öncü durumda, üzerlerine düşenleri yapacaklardır" dedi.

Denizli Valiliği'nde 'Halep'te insanlık ölmesin kampanyası kapsamında zor koşullar altında yaşayan vatandaşlara insani yardım malzemesi toplanılması amacıyla bir araya gelindi. Toplantıya, Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Halep'te insanlık ölmesin sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında ayni ve maddi yardım toplamaya başladıklarını belirten Vali Altıparmak, toplanacak yardım miktarını arttırıp en kısa sürede göndermek için katılımcılarla birlikte istişare edeceklerini söyledi. Vali Altıparmak, Halep'te ihtiyaç duyulan temel malzemelerin listesinin mevcut olduğunu belirterek, "Bu listeler doğrultusunda biz de kentimizdeki kurum ve kuruluşlarımızla birlikte nasıl bir hazırlık yaparız, nasıl organize ederiz, en kısa zamanda nasıl ulaştırırız bunları tartışıp kendi aramızda bir planlama yapacağız. Denizli sanayicisi ve esnafı yardımseverlik konusunda öncü durumda, üzerlerine düşenleri yapacaklardır. O bölgeye yardım etmek isteyip nasıl ulaştıracağını düşünen vatandaşlarımız vardır bu çalışmalarda yardımlar için vesile olacaktır" dedi. Yardımseverler tarafından gönderilecek yardım malzemelerinin 10 kiloluk koliler halinde hazırlanması gerektiğini belirten Vali Altıparmak ayrıca vatandaşları kullanılmamış giysi ve elbise yardımının yapılmayacağı konusunda uyardı, mutfak eşyası yardımı yapacak vatandaşların da sert plastik ürünler göndermesini söyledi.

"MAKARNA VE ÇAY GÖNDERİLMEYECEK"

Toplantıda ayni yardımlar hakkında detaylı bilgiler veren Müftü Mehmet Aşık, kampanyaya madi destek vermek isteyen vatandaşların Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın belirlenen hesap numaralarından ya da SMS veya Diyanet Vakfı'nın web sayfasının online bağış ile destek verebileceğini söyledi. Öncelikli olarak gıda ve giysi yardımlarının önem taşıdığını belirterek yardımlar kapsamında makarna ve çay gönderilmeyeceğinin altını çizen Müftü Aşık, bölge halkının bu ürünleri tüketmediğini dile getirdi. Kuru bakliyat ve çocuk giysilerine ağırlık verileceğini belirten Aşık, "Zorlu kış şartlarında olan un ve battaniye önemli bir ihtiyaç. Denizli'de Merkezefendi Müftülüğü'ne un, Pamukkale Müftülüğü'ne de battaniye ve çocuk giysisi toplama görevi verdik. İlçelerde de mülki amirlik, belediye ve esnaflar da yardımlarını toplayıp merkeze ulaştırabilecek" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!