Güzelleşme temasıyla düzenlenen tasarım yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Güzelleşme temasıyla düzenlenen tasarım yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2021 13:14

Güzelleşme temasıyla düzenlenen tasarım yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Haberin Devamı

DENİZLİ İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından bu yıl ilk kez 'Güzelleşme' temasıyla düzenlenen DESIGN 1. Ev ve Banyo Tekstili Yarışmasında dereceye giren tasarımcılara ödülleri törenle verildi.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan ödül töreni öncesi, finale kalan 20 tasarımcının tasarladığı ev ve banyo tekstili ürünleri sergilendi. Törene, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci, CHP'li Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Törende konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle, tekstil sektörünün genç tasarımcıların fikirlerinden ve hayallerinden beslendiğini, bu tür yarışmaları bu nedenle desteklediklerini söyledi. Pandemi nedeniyle dünyanın zor bir dönemden geçtiğini ifade eden Gülle, "2021 yılı, beklentilerimizin ötesinde bize çok farklı bir dünya sundu. 2020 yılını götürdükleriyle, 2021'i de getirdikleriyle unutmayacağız yıl oldu. Dünya zor bir dönemden geçti. Ekonomiler ve toplumlar etkilendi. 2021 yılını ihracatçılar ailesi açısından rekorların kırıldığı, 13 ayın 12'sinde ihracat rekorları kırdığımız ve bütün hedeflere ulaştığımız, aylık bazda 20 milyar doları geçtiğimiz, yıllık bazda 200 milyar doları geçtiğimiz bir yıl olarak hatırlayacağız. İhracat ailesi Türkiye'nin gururu oldu, olmaya da devam edecek" dedi.
"İhracat bu ülke için çok şeyi ifade ediyor" diyen Gülle, şunları söyledi:
"Bozulan dünyadaki tedarik zinciri bizlere çok büyük fırsatlar sağladı. Hepimiz sene sonuna ve ötesine kadar siparişlerde doluyuz. Fuarlara yurt dışından gelen alıcıların çokluğu, katılan firmaların memnuniyeti ve Türkiye'ye gösterilen teveccüh bizi çok mutlu ediyor. Amacımız bunu sürdürebilir hale getirmek. İki aydır peş peşe 20 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiriyoruz. Demek ki artık Türkiye'nin ihracatı önümüzdeki sene 240 milyar doların üzerine doğru gidiyor. Bu 2023 hedefini bir sene öne çekmek oluyor. İnşallah TİM olarak 2026'da koymuş olduğumuz 300 milyar dolarlık hedefi bizde öne çekecekmişiz gibi gözüküyor"

"TÜRKİYE'NİN ŞU ANDA EN BÜYÜK SEKTÖRÜ TEKSTİL VE HAZIR GİYİMDİR"
İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe ise Türkiye'de ihracat, tasarım ve sanayi üniversite iş birliği anlamında ilkleri yaptıklarını belirtip, "Türkiye'nin şu anda en büyük sektörü tekstil ve hazır giyimdir. 30 milyar dolara yakın büyük bir ihracat, net ihracat değeri olarak da 18-20 milyar doların üzerinde Türkiye'ye katma değer ve cari açığa en büyük destek veren sektörlerin başında geliyoruz. Heyecanlı, dinamik ve farklılıkları ortaya koyan bir sektörüz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Yarışmada jüri özel ödülü İrem Zeynep Gültekin'e verilirken, öğrenci ev tekstili kategorisinde Ecem Çankaya, öğrenci banyo tekstilinde Kübra Aydınlık, profesyonel ev tekstilinde Angela Burns ve profesyonel banyo tekstilinde ise Duygu Eda Semercioğlu birinciliği kazandı. Dereceye girenlere para ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!