Genç Denizli ile başarıya uzandılar

Güncelleme Tarihi:

Genç Denizli ile başarıya uzandılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2017 15:01

Genç Denizli ile başarıya uzandılar

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Genç Denizli Resim Atölyesi'nde eğitim alan 3 genç, yetenek sınavıyla öğrenci alan okullara giriş sınavını kazanmanın mutluluğunu yaşadı.

Genç Denizli Resim Atölyesi Eğitmeni Hülya Kaya, gençlerin sosyal hayatlarını zenginleştirip yeteneklerini ortaya çıkarmak için Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Genç Denizli'nin sosyal bir proje olduğunu belirttti. Atölyede hazırlanan Furkan Sönmez ve Hatice Bayram Hakkı Dereköylü'nün Güzel Sanatlar Lisesini, Fidan Bayram'ın ise Adnan Menderes Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesini kazandığını ifade etti. Eğitmen Hülya Kaya, "Genç Denizli çatısı altında Tiyatro Kulübü, Karikatür Kulübü, Geleneksel El Sanatları Kulübü ve Resim Kulübü gibi ücretsiz kulüplerimiz var. Bu kulüplerde gençlerimize hobi eğitiminin yanında akademik eğitimler de veriliyor" dedi.

Genç Denizli Resim Kulübü'nde aldığı eğitimle Adnan Menderes Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Fakültesi'ni kazanan Figen Bayram, "Genç Denizli projesini ilk olarak afişlerden gördüm ve araştırdım. Daha sonra buraya gelerek eğitim almaya başladım. Arkadaşlarımın ve ailemin yönlendirmesi ile yeteneğimin üzerine gittim. Genç Denizli bana çok şey kattı. Resmi sadece sevmek yetmiyor. Teknik bilgilerde çok önemli. Burada bunları öğrendik. Bu sayede de kazandım. Üniversiteyi kazanmamı Genç Denizli'ye borçluyum" dedi.

SINAVI BİRİNCİLİKLE KAZANDI

Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi yetenek sınavında birinci olan Furkan Sönmez ise, 2 yıldır Genç Denizli Resim Atölyesi'nde çalışmalar yaptığını belirterek, "Resme ya da diğer kulüplere ilgisi olan arkadaşlarımızın buraya gelmelerini ve kendilerini geliştirmelerini isterim. Buraya geldikten sonra tekniğimi geliştirdim ve daha iyi resimler çizmeye başladım. Bununda faydasını yetenek sınavında gördüm" diye konuştu.

"KULÜBÜN DESTEĞİ İLE SINAVI KAZANDIM"

Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi'ni kazanan Hatice Akkuş ise, "Öğretmelerimin ve arkadaşlarımın resimlerimi beğenmesi resme olan ilgimi artırdı. Resim Kulübünün desteği ile sınavı kazandım. Genç Denizli bana istersek başarabileceğimi öğretti. Buraya gelecek olan arkadaşlar hiç pes etmesinler. İstemeleri çok önemli ve eğer isterlerse her şeyi başarabilirler. Bizler aile gibiyiz" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!