FETÖ/PDY Tavas çatı davasından 3 tahliye daha çıktı

Güncelleme Tarihi:

FETÖ/PDY Tavas çatı davasından 3 tahliye daha çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 13:20

FETÖ/PDY Tavas çatı davasından 3 tahliye daha çıktı

Haberin Devamı

DENİZLİ'deki Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Tavas Çatı davasının görüldüğü 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nden 3 tahliye kararı çıktı. 31 tutuklu sanıkla başlayan davada, daha önceki tahliyelerle birlikte 19 tutuklu sanık kaldı.
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Tavas Çatı davası, Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda görülmeye devam ediyor. Duruşmanın dünkü celsesine tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları ve sanıkların yakınları katıldı. Duruşmada mahkemenin daha önce istediği ByLock yazışmaları incelendi. Ardından sanık ve avukatların talepleri dinlendi. Taleplerinin dinlenmesinden sonra mahkeme heyeti, ara kararını açıkladı.
Kararda tutuklu sanıklardan Birgül Meşekoparan, Bayram Yılmaz ve Ali İhsan Coşkun'un yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi. Örgüt üyeliği ve örgüte yardım, yataklık etmek suçlarından 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan ve 31 tutuklu sanıkla başlayan davada daha öncede 9 kişi tahliye edilmişti. Tavas çatı davasından 19 tutuklu kaldı. Duruşma 19 Haziran'a ertelendi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!