Felsefenin nabzı Denizli'de attı

Güncelleme Tarihi:

Felsefenin nabzı Denizlide attı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 14:20

Felsefenin nabzı Denizli'de attı

Haberin Devamı

DENİZLİ'de 21'incisi düzenlenen Liselerarası Felsefe Olimpiyatı'na 8 farklı ilden katılan 55 lise öğrencisi 4 saat boyunca ter döktü.
Liseler Felsefe Olimpiyatı'nın 21'incisi 4 Aralık Pazar günü Denizli İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi'nde yapıldı. Türkiye Felsefe Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlik, 11 merkezde aynı anda yapıldı. Olimpiyata Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Kütahya, Muğla, Aydın, İzmir ve Uşak'tan katılan 55 lise öğrencisi girdikleri sınavda 4 saat boyunca ter döktü. Sınava girenlere belgelerini vermek için düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Maarif Müfettişleri Başkanı Musa Dinç, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Denizli ve katılımcı illerden gelen okul müdürleri, felsefe öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz felsefe alanında yapılan çalışmaların gençlerin analitik düşüncesini geliştirdiği gibi araştıran sorgulayan ve yorumlayan bir nesil oluşturmada bu tür etkinliklerin önemli olduğunu belirtti. Katılan öğrenci ve öğretmenlerin madalya ve belgeleri İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve protokol üyeleri tarafından verildi. Belge ve plaket töreninin ardından İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden oluşan topluluk, müzik dinletisi sundu. Ayrıca davetliler, okul içerisinde açılan el sanatları sergisini gezme fırsatı da buldu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!