Engelsiz Yaşam Akademisi törenle açıldı

Güncelleme Tarihi:

Engelsiz Yaşam Akademisi törenle açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 19:10

Engelsiz Yaşam Akademisi törenle açıldı

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Merkezefendi ilçesinde, Belediye tarafından 4 milyon liraya yaptırılan ve engelli bireylerin alacağı iş kursları ile meslek sahibi olacağı Engelsiz Yaşam Akademisi, 3 Aralık Dünya Engeliler Gününde törenle açıldı.

Merkezefendi Belediyesi'nin Gümüşçay Mahallesi'nde engelli bireyler için yaptırdığı Engelsiz Yaşam Akademisi'nin açılış törenine Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, AK Partili Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk ve Engelsiz Yaşam Akademisi öğrencileri ile aileleri ve vatandaşlar katıldı. Tören, İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim Okulu'nun mehteran gösterisi ile başladı. Törende konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, içinde birçok mesleki atölyenin bulunduğu ve Nevşehir'de düzenlenen 2. Uluslararası Şehir, Çevre ve Sağlık Kongresi'nin 'En İyi Uygulama Yarışması'nda Sağlık ve Sosyal Hizmet Kategorisi'nde Türkiye 1'incisi olan Engelsiz Yaşam Akademisi'nde engelli bireylerin engel tanımadan eğitim gördüklerini söyledi.

Başkan Subaşıoğlu, belediye olarak engelli bireylere her zaman destek olduklarını belirterek, "Yaklaşık 3 bin metrekarelik arsa üzerinde 4 katlı olarak inşa ettiğimiz bu Engelsiz Yaşam Akademisi'yle ilgili tamamı belediyemizin öz kaynaklarından finanse edilmek üzere 4 milyon TL'lik bir yatırımla bu projemizi tamamlamış bulunuyoruz. İçerisinde halı-kilim atölyesinden market reyon atölyesine, otel odası düzenleme atölyesinden berber atölyesine kadar birçok imkan yer alıyor. Şu ana kadar Şubat ayında başlattığımız 'Engelliysen bize kaydol' çağrımıza kulak veren 1800 engelli kardeşimizin kaydını gerçekleştirdik" dedi.

Konuşmanın ardından sahneye çıkan protokol üyeleri Engelsiz Yaşam Akademisi'nin açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesiminden sonra Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, protokol üyelerine ve vatandaşlara Engelsiz Yaşam Akademisi'ni gezdirdi. Tören, İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim Okulu, Umut Çocukları Derneği Müzik Grubu, Oktay Mersin Özel Eğitim Anaokulu, Özel İnsanlar Derneği Korosu ve engelli bireyler çeşitli gösterilerde bulunmasının ardından sona erdi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!