Engelsiz üniversite için harekete geçtiler

Güncelleme Tarihi:

Engelsiz üniversite için harekete geçtiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 14:57

Engelsiz üniversite için harekete geçtiler

Haberin Devamı

DENİZLİ Pamukkale Üniversitesi'nde Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Özdemir koordinatörlüğünde 'Bariyersiz Üniversite Yaşamı İçin El Ele Projesi' hayata geçirildi. Projeyle engelli üniversite öğrencilerinin kampüste yaşadıkları sorunların ve engellerin belirlenerek giderilmesi hedefleniyor.

Pamukkale Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşe Özdemir koordinatörlüğünde hayata geçirilecek projeyle fiziksel engelli üniversite öğrencilerinin kampus alanını kullanım biçimleri ve engelsiz fiziksel niteliklerin ortaya konulması, engellilerin kendilerini ilgilendiren konularda söz ve karar sahibi olacakları platformlar yaratılması ve toplumun doğru bilgilendirilmesi ve toplumda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Proje ekibinde Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Şeyma Öztürk, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri Ecenur Sarıca, Halil İbrahim Akalın ve İsa Karataş, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Buğse Tozak, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Bando Okulları Komutanlığı mezunu Kaan Kirdi ve İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Necati Çomuk görev aldı.

Proje kapsamında ilk olarak tekerlekli ve akülü tekerlekli sandalye kullanan kişilerin gözünden üniversite yaşamı uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamayla  tekerlekli sandalye kullanan üniversite öğrencilerinin kampusu kullanım biçimleri ve karşılaştıkları sorunlar ekip tarafından gözlemlendi. Uygulamayla kampus içerisinde belirlenen üç farklı güzergahta üniversite yönetim kadrosu, idari ve akademik personel ile üniversite ve lise öğrencilerinin de katılımıyla  tekerlekli sandalye deneyimi gerçekleştirildi.

Ayrıca, projeye katılanların engelli yaşama bakış açılarının ortaya konulması ve bilinç düzeylerinin belirlenmesi için deneyim öncesi ve sonrası iki anket uygulandı. Uygulanan anketin sonuçları projenin son ayağında yapılacak olan bilimsel toplantıda ele alınacağı bildirildi. Yapılan uygulamada proje ekibi tarafından çekilen video kayıtları proje sonunda kısa film olarak sunulacağı kaydedildi. Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Özdemir, projeyi engelli bireylerin üniversitede yaşamlarını daha kolaylaştırıcı hale getirmek için hayata geçirdiklerini söyledi.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!