"Ebelere yıpranma payı verilmeli"

Güncelleme Tarihi:

Ebelere yıpranma payı verilmeli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 18:51

"Ebelere yıpranma payı verilmeli"

Haberin Devamı

TÜRKİYE Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Denizli Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu, sağlık sektörünün vazgeçilmezi olan ebelere yıpranma payı verilmesini istedi.

Ebeler Haftası nedeniyle açıklama yapan Türk Sağlık Sen Denizli Şube Başkanı Rayif Kurşunluoğlu, ebelerin sorunlarına çözüm bulunmasını beklediklerini söyledi. Türkiye'de geçen yıl 1 milyon 325 bin 783 doğum gerçekleştiğini belirten Kurşunluoğlu, "Sağlık çalışanlarının sorunlarına çözüm üretilmemektedir. Bugün ebe arkadaşlarımız kendi görev tanımları dışında çalıştırılmaya zorlanıyorlar. Vekil ebe hemşirelik, kamu dışı aile sağlığı çalışanı gibi istihdam modelleri ile güvencesiz ve düşük ücretlerle çalışmaya mahkum ediliyorlar. Aşırı bir iş yükü altında çalışmak zorunda kalıyorlar. Şiddet, mobbing, liyakat ve ehliyet yoksunu idarecilerin keyfi uygulamaları nedeniyle işyerlerinde huzuru unuttular. 2015 yılında ülkemizde 1 milyon 325 bin 783 doğum gerçekleşmiştir. Bu rakam bile ebelerimizin ne kadar yoğun ve özverili bir biçimde görev yaptıklarını göstermektedir. Bu özverili hizmetin karşılığı sorunlar yumağı ile uğraşmak olmamalıdır" dedi.

Ebeler Haftası'nı kutlamak yerine sorunlara çözüm bulunması gerektiğini belirten Kurşunluoğlu, "Yurdun dört bir yanında görev yapan 55 bine yakın ebe arkadaşımızın sesine kulak verilmelidir. Ebeler Haftası'nda ebe arkadaşlarımızı sevindirecek düzenlemeleri hayata geçirmek Sağlık Bakanlığı'nın boynunun borcudur. Bizce istisnasız tüm sağlık çalışanlarına yıpranma payı yani fiili hizmet zammı verilmelidir. Bu sürede bir yıl için en az 60-90 gün olarak belirlenmelidir" dedi.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!