DESKİ'den Sarayköy'e atıksu tesisi

Güncelleme Tarihi:

DESKİden Sarayköye atıksu tesisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 16:13

DESKİ'den Sarayköy'e atıksu tesisi

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (DESKİ) Sarayköy Merkez Atıksu Arıtma Tesisi, 53 bin 300 kişilik kapasitesiyle günlük ortalama 9 bin metreküpten fazla su arıtacak.

Sarayköy ilçesinin uzun süredir ihtiyacı olan atıksu arıtma tesisi için DESKİ inşaat çalışmasına başladı. Sarayköy evsel nitelikli atıksu arıtma tesisi yapım işi kapsamında 14 bin metrekare alanda, ilk etap olarak, 1. kademe 23 bin 300 kişilik olacağı günlük ortalama debisinin ise 3 bin 596 metreküpü bulacağı bildirildi. Tesisin 2. kademesinin de 30 bin kişilik olup günlük ortalama 5 bin 600 metreküp suyu arıtacak şekilde projelendirildiği, toplamda yaklaşık kapasitesinin ise 53 bin 300 kişilik olacağı ifade edildi. Betonarme biyolojik atıksu arıtma tesisi olarak inşa edilecek tesiste, Sarayköy Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'nde atık suyun sulama suyu standartlarını sağlayacak şekilde arıtılacağı belirtildi. Buradaki atık sular fiziksel arıtma, ileri biyolojik arıtma ve dezenfeksiyon işlemlerine tabi tutulacak. Daha sonra bu atık sudan azot, fosfor, organik karbon ve zararlı organizmaların giderimi yapılarak deşarj edilecek.

AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, Tavas ve Acıpayam'ın ardından Sarayköy'de de atıksu arıtma tesisine başladıklarını söyleyerek ihtiyaç olan tüm bölgelere arıtma tesisi yapacaklarını dile getirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 'En Çevreci Belediye', 'En Sağlıklı Şehir' ve 'En Temiz Kent' ödüllerini aldığını hatırlatan Başkan Zolan, "Bugüne kadar çevre konusundaki hassasiyetimizi çok yüksek tutan bir belediyecilik anlayışımız oldu. Bu çalışmalarda en büyük destekçimiz ise Denizlili vatandaşlarımız olmuştur. Aynı anlayışla çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!