Denizlili sanayicilerden Çin ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Denizlili sanayicilerden Çin ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 13:43

Denizlili sanayicilerden Çin ziyareti

Haberin Devamı

DENİZLİ Ticaret Odası'ndan 55 üye, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Guanzhou şehrinde düzenlenen Çin İthalat İhracat (Canton) Fuarı'nı ziyaret etti.
Uzakdoğu'nun en büyük, dünyanın üç büyük fuarından biri olan Çin İthalat İhracat (Canton) Fuarı, 15-19 Nisan 2016 tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açtı. Büyük makineler ve ekipmanları, küçük makineler, bisiklet, motosiklet, otomobil yedek parça, kimyasal ürünler, donanım, hırdavat, araç-gereç, taşıt (outdoor), yapı makineleri, ev elektrik, uygulamaları, tüketici elektroniği, elektronik ve elektrik, bilgisayar ve iletişim ürünleri, aydınlatma ekipmanları, yapı ve dekoratif malzemeler, banyo-tuvalet ekipmanları gibi ürünlerin sergilendiği Canton Fuarı'nın, bu yıl 119'uncusu düzenleniyor. Her yıl ortalama 203 ülkeden 167 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen fuarda Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Gören ile Meclis Üyesi Yavuz Aki'nin de aralarında bulunduğu 55 kişilik heyet inceleme yaptı. Heyet, Guanzhou'nun ardından Hong Kong'da ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek.
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Denizli Ticaret Odası olarak yurt içindeki ve yurt dışındaki fuar ve iş gezilerini devam ettirdiklerini belirterek, "Fuarlar sayesinde çeşitli ülkelerden işadamları bir araya gelerek hem sektörlerinde neler olup bittiğini yakından takip etme fırsatını yakalıyor hem de iş bağlantıları yapıyor. Bu sayede ilimizin ve ülkemizin ihracatına ve ekonomisine ciddi katkılar sağlanıyor. Çin'i rakip olarak değil, ortak veya potansiyel bir pazar olarak görmemiz gerekir. Çünkü 1 buçuk milyarlık nüfusuyla Türkiye'nin 20 misli olan Çin, aynı zamanda neredeyse Türkiye nüfusunun iki misli büyüklükteki çok zengin alıcı bir kesime sahip. Diğer yandan sektörlerimiz, Çin'in de varlığını kabul edip, bu bilinçle hareket etmelidir" dedi.

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!