Denizli'de trafik haftası kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Denizlide trafik haftası kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2018 18:04

Denizli'de trafik haftası kutlandı

Haberin Devamı

DENİZLİ'de 7-13 Mayıs arasında kutlanan Trafik Haftası'nda, Delikliçınar Meydanı'nda kurulan stantlarla simülasyon araçlarla emniyet kemerinin önemine dikkat çekildi, motosikletlilere ücretsiz kask dağıtıldı.

Delikliçınar Meydanı'nda düzenlenen Trafik Haftası kutlamasına; Vali Yardımcısı Hakkı Ünal, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, emniyet ve jandarma mensupları ile vatandaşlar katıldı. Meydanda kurulan stantlarda vatandaşlara trafik kurallarının anlatıldığı broşürler dağıtıldı, hayat kurtaracak bilgiler verildi.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Mithat Tüzüner, ülkede her yıl ortalama 185 bin yaralanmalı ve ölümlü trafik kazası meydana geldiğini belirterek, bu kazalarda yaklaşık olarak 3 bin 500 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini söyledi. Denizli'de geçen yıl toplam 2 bin 818 yaralamalı trafik kazası meydana geldiğini ifade eden Tüzüner, "Bu kazalarda 53 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 4 bin 537 vatandaşımız yaralanmıştır. Yapılan araştırmalar kazaların yüzde 88'inin sürücü kusurlarından kaynaklandığını ortaya koymaktadır. Sürücülerimiz en çok hız, kavşaklarda geçiş önceliği, takip mesafesi gibi kuralları ihlal etmektedir. Bizler, trafiği bir medeniyet göstergesi olarak özümsemeli ve yaşam biçimi haline getirmeliyiz. Unutmamalıyız ki, dikkatli olmak ve emniyet kemeri kullanmak hayat kurtarır" dedi.

Trafik haftası kapsamında Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ile İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, yeni motosiklet alan kişilere ücretsiz kask dağıttı. Etkinlikte vatandaşlar, meydana getirilen ve simülasyon ile kendi etrafında takla attırılan otomobile binerek, emniyet kemerinin önemini test etti. Otomobile binenler ters dönünce zor anlar yaşadı, emniyet kemerinin hayati önemini anladı.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!