Denizli'de KESK ve mühendislerden ihraçlara tepki

Güncelleme Tarihi:

Denizlide KESK ve mühendislerden ihraçlara tepki
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 15:38

Denizli'de KESK ve mühendislerden ihraçlara tepki

Haberin Devamı

Deniz TOKAT/ DENİZLİ, (DHA)- DENİZLİ'de Kamu Emekçileri Sendikaları Konsefederasyonu (KESK) Şubeler Platformu ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu son kanun hükmünde kararname (KHK) ile Tüm-Bel-Sen Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Sarıca'nın ihraç edilmesine tepki gösterdi. KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Dede, "Hukukun en temel ilkelerini ayaklar altına alarak intikam hırsıyla KHK listelerini oluşturanların ve hazırlanmasına katkı sunanların peşini bırakmayacağız" dedi.
KESK Denizli Şubeler Platformu ve TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yaptı. KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Dede, son KHK ile görevinden ihraç edilen Tüm-Bel-Sen Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Sarıca, TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Cüneyt Zeytinci, KESK ve TMMOB üyeleri katıldı. Ortaklaşa düzenlenen toplantıda, basın açıklamasını yapan KESK Dönem Sözcüsü Mehmet Dede, 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiğini, siyasal iktidarın süreci siyasal, sosyal ve  ekonomik olarak tam bir baskı ve zulüm sürecine dönüştürdüğünü söyledi.  Son yayınlanan 692 sayılı KHK'yla kamu kurumlarından toplam 7 bin 348 kamu personelinin ihraç edildiğini belirten Dede, son yayınlanan KHK ile Tüm Bel-Sen Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Sarıca'nın görevinden alınmasına tepki gösterdi.
Dede, "692 sayılı KHK ile 1991yılından bu yana Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde makine mühendisi olarak çalışan Mehmet Sarıca'da Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin hışmına uğrayıp memuriyetten çıkarılmıştır. Yani ihraç edilmiştir. Sarıca, 1997 yılından buyana Tüm Bel-Sen Denizli Şube Başkanı olarak yerel yönetim işkolunda çalışan emekçilerin uğradıkları her türlü hukuksuz işlemlere karşı emekçilerden yana taraf olmuştur. Hukukun en temel ilkelerini ayaklar altına alarak intikam hırsıyla KHK listelerini oluşturanların ve hazırlanmasına katkı sunanların peşini bırakmayacağız" dedi.
'SAÇMA SORULAR SORULDU'
KHK ile kamu görevinden ihraç edilen Mehmet Sarıca ise, yürütülen soruşturma kapsamında kendisine saçma sorular sorulduğunu ileri sürerek, "Soruşturma kapsamında ifadem alınırken, 'Eşiniz, çocuklarınız nerede okudu? Burs aldı mı? Bank Asya'ya para yatırdınız mı' gibi çok saçma sorular vardı. Ben sosyalist kimliği olan bir insanım. Değil onlarla bir ilişkimin olması bana bu teklifle bile gelemeyeceklerini söyledim. İhraç edilmemin sebeplerinden birisinin 30 Kasım 2016 tarihinde Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyon ile alakalı Candoğan Parkı'nda yapılan basın açıklaması olduğunu düşünüyorum. Birleşik Haziran Hareketi ve CHP Denizli İl Gençlik Kolları'nın ortak organize ettiği basın açıklamasından kaynaklı olabilir ama esas gerekçe ise yürüttüğüm grevler sırasında karşı karşıya gelmemiz ve yapılan hukuksuzluklara karşı dik durmamızdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!