Denizli'de halk oyunları rüzgarı esti

Güncelleme Tarihi:

Denizlide halk oyunları rüzgarı esti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2017 15:50

Denizli'de halk oyunları rüzgarı esti

Haberin Devamı

DENİZLİ  Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı kurslarda halk danslarını öğrenen ekiplerden oluşan Halk Dansları Topluluğu'nun Yıl Sonu Gösterisi'nde 200 halk oyunları dansçısı renkli bir gösteri sundu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı kurslarda halk oyunları öğrenen gruplardan oluşan Halk Dansları Topluluğu'nun Yıl Sonu Gösterisi, Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlendi. 200 dansçıdan oluşan halk oyunları gurupları Türkiye'nin 7 bölgesinden halk danslarını sahneledi, izleyenlerin beğenisine sundu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan'ın yanı sıra 3 bine yakın vatandaş gösteriyi alkışlarla izledi. Yıldızlar, gençler ve yetişkinler kategorilerinden sahne alan topluluk üyeleri zeybek, kafkas, kaşık, horon, halay, teke yöresi oyunlarını oynadı, bale gösterisi de yapıldı. Halk Dansları Topluluğu,  Karadeniz yöresinden Ege'ye yurdun dört bir tarafından esintiler sundu.

İki saat süren gösteriyi izleyenler renkli ve keyifli anlar yaşarken, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, gösteri  için Halk Dansları Topluluğu dansçılarına  ve eğitmenlerine teşekkür etti. Türkiye'nin değerlerini 7'den 70'e tüm Denizlililere öğretmek için çalıştıklarını söyleyen Zolan, "Bu güzel ülkemizin değerlerine sahip çıkmak adına çocuklarımıza, gençlerimize kültürümüzü öğretmek için gece gündüz çalışıyoruz. Yaz kurslarımız başlıyor. İnsanlarımız özüyle, kültürüyle buluştuğunda özellikle çocuklarımızın özgüvenleri daha da gelişecek. Kendilerini daha da mutlu hissedecekler. İnşallah geleceğimiz daha da aydınlık olacak" diye konuştu.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!