Denizli'de FETÖ operasyonunda 33 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Denizlide FETÖ operasyonunda 33 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 11:15

Denizli'de FETÖ operasyonunda 33 tutuklama

Haberin Devamı

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)- DENİZLİ'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında iş dünyasına yönelik 20 gün önce düzenlenen 3'üncü dalga operasyonda gözaltına alınan 85 kişiden 34'ü adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 'Etkinlik Pişmanlık Yasası'ndan yararlanan biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen 33 şüpheli ise tutuklandı.
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüte finans desteği sağladığı ileri sürülen kişilere yönelik 20 gün önce 3'üncü dalga operasyon yaptı. Operasyonda işadamı, esnaf ve şirket yöneticilerinin de bulunduğu 85 kişi gözaltına alındı. Polisler, gözaltına alınan kişilerin ev ve işyerlerinde de arama yaptı. Bulunan bilgi ve kanıtlara el koydu. Şüphelilerden Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan 34 kişi, dün adliyeye sevk edildi. Önce savcıya ifade veren 34 kişi, daha sonra tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.
Gözaltına alınanlar arasında bulunan Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Halil Pekdemir'in oğlu işadamı Can Pekdemir, 'Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanıp, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 3 ayrı salonda hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden 33'ü ise tutuklandı. Tutuklananların arasında örgütün şifreli iletişim sistemi olan 'ByLock'u kullananların da bulunduğu bildirildi. Emniyet'teki işlemleri süren diğer 51 kişinin ile ilgili soruşturmaya devam ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!