Denizli ihracatı yüz güldürdü

Güncelleme Tarihi:

Denizli ihracatı yüz güldürdü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2017 11:48

Denizli ihracatı yüz güldürdü

Haberin Devamı

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli'nin Haziran ayı ihracatının geçen yıla göre yüzde 4.8 artarak 255 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi.

DENİB Haziran ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli ihracatındaki artışın devam ettiğini belirterek, "TİM tarafından açıklanan verilere göre ilimiz ihracatı haziran ayında yüzde 4,8 arttı ve 255 milyon dolara ulaştı. Ocak-Haziran döneminde ise ilimiz ihracatının yüzde 6,9 yükselişle 1,4 milyar dolar olarak gerçekleştiğini görüyoruz" dedi.

Kocasert, Haziran ayında Denizli İhracatçılar Birliği tarafından kayda alınan ihracatın, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,2 artarak 205 milyon dolar olarak gerçekleştiğini ifade ederek, 2017'nin ilk 6 aylık döneminde kayda alınan ihracatın geçen yıla kıyasla 1,2 milyar dolar ile 10,4 artış gösterdiğini söyledi.

ÜLKE İHRACATINDA YILIN İLK YARISINDA GÜÇLÜ ARTIŞ

Ülke ihracatının yılın ilk yarısında güçlü bir şekilde arttığını anlatan Kocasert, "Haziran ayında yüzde 1,8 artış oranıyla 12,1 milyar dolar olarak gerçekleşen ihracatımız yüzleri güldürdü. Yılın ilk yarısında ise ülke ihracatımızdaki artış yüzde 8,2 ile 76,3 milyar ABD doları olarak gerçekleşti. 'İhracat Atılım Yılı' olarak belirlenen 2017'nin ilk yarısında böylesine olumlu bir tabloyla karşılaşmamız son derece cesaretlendirici ve motive edici. Aynı zamanda yılın ikinci yarısı için de umut verici" diye konuştu.

"NET İHRACATIN BÜYÜMEYE KATKISI POZİTİF"

Geçtiğimiz günlerde 2017 yılı ilk çeyrek büyüme verilerinin açıklandığını hatırlatan Süleyman Kocasert, "Yüzde 5 ile beklentilerin çok üzerinde gerçekleşen büyüme rakamları hepimizi son derece sevindirmişti. 2016 yılında büyümeye negatif etkisi olan net ihracatın, 2017'nin ilk çeyreğinde 2,2 puanla pozitif katkı yapması ve büyümenin yaklaşık yarısının net ihracattan sağlanması ülkemiz adına elbette çok önemli" dedi.

"REKORLARIMIZ DEVAM EDİYOR"

Dünya ticaretinin yeniden canlandığı 2017 yılında Türkiye'nin de dünya, AB ve ABD dış ticaretinden aldığı paylarda yeni rekorlara ulaştığını dile getiren Kocasert, "Dünya ticaretinden aldığımız payı binde 8,9'dan binde 9'a çıkarmayı başardık. Benzer şekilde, AB ithalatındaki payımız yüzde 1,28'den yüzde 1,29'a ulaştı. ABD ithalatındaki payımızın ise binde 3'ten binde 3,1'e yükseldiğini görüyoruz. İnanıyorum ki, hükümetimizin sağladığı ve sağlayacağı desteklerle birlikte yılın ikinci yarısında da böylesine olumlu tabloyla karşılaşacağız" şeklinde konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

 FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!