Denizli en çok turist çeken 5'inci kent

Güncelleme Tarihi:

Denizli en çok turist çeken 5inci kent
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2016 17:29

Denizli en çok turist çeken 5'inci kent

Haberin Devamı

DENİZLİ Valisi Şükrü Kocatepe, Turizm Haftası'nda yayınladığı mesajda, kentin en çok turist gelen iller arasında beşinci sırada olduğunu belirtti. Antik kentleriyle Denizli'nin açık hava müzesi olduğunu belirten Kocatepe, "İlimizin doğal, tarihi ve kültürel değerlerini koruyarak planlı ve sürdürülebilir bir kalkınma anlayışıyla çalışıyoruz. Amacımız bütün bu çalışmalar ve açılacak tesislerle Denizli'nin yeniden, tarihi misyonu olan termal tedavi ve kür merkezi olma özelliğinin yanı sıra yabancı turistler için inanç merkezi kimliğini de geri kazanmasıdır" dedi.

Denizli Valisi Şükre Kocatepe, 15 Nisan'da başlayacak Turizm Haftası nedeniyle mesaj yayınladı. Kocatepe mesajında, Denizli'nin termal sağlık turizmi ve antik kentler yönünden çok şanslı ve zengil bir il olduğunu söyledi. Kocatepe, "Anadolu'nun her köşesinde olduğu gibi Denizli'de de insanlık tarihi açısından son derece önemli antik şehirler bulunmaktadır. Medeniyetler beşiği ülkemizin eşsiz kültür mirası içinde yer alan ve aynı zamanda ihtişamlı birer açık hava müzesi olan Hierapolis, Laodikeia, Beyce Sultan, Tripolis, Tabei, Kolessai, Attouda, Thiounta, Herakleia Salbake, Apollonia, Eumencia ve daha gün yüzüne çıkarılmayı bekleyen pek çok antik şehir ve höyük yerleşmesi Denizli'de bulunmaktadır. Denizli, sahip olduğu antik şehirler ve höyükler yönüyle tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapan medeniyetler içerisinde dünyanın en zenginlerinden biridir. Böyle bir zenginliğe sahip olmak gerçekten gurur verici" dedi.

Denizli'nin en çok turist çeken iller arasında beşinci sırada olduğunu söyleyen Vali Şükrü Kocatepe, "Denizli, en çok turist çeken iller sıralamasında ülkemizde Antalya, İstanbul, Muğla ve Edirne'den sonra 5. sırada yer almaktadır. Denizli'yi 2015 yılında yerli ve yabancı olmak üzere 2 milyon 590 bin 150 turist ziyaret etmiştir. Pamukkale Örenyeri'ni 2013 yılında 1 milyon 699 bin 772 kişi ziyaret ederken, 2014 yılında 1 milyon 875 bin, 2015 yılında da 1 milyon 710 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etmiştir. Bu yıl ise Ocak-Şubat döneminde müze ve örenyerlerini 92 bin 85 kişi ziyaret etti" diye konuştu.

Denizli'nin turizm çeşitliliği bakımından çok şanslı bir bölgede olduğunu, tarihsel değerlerin ağırlıklı olduğu kültür turizmi, tabiat harikası ve güzellikleriyle doğa turizmi ve termal kaynaklara bağlı olarak sağlık turizminin kentin geleceğini önemli ölçüde şekillendireceğini belirten Kocatepe, "Jeotermal kaynaklar bakımından Avrupa'da birinci, dünyada 7. sırada bulunan Türkiye'de, Denizli'nin de içerisinde yer aldığı Lykos Vadisi, mevcut jeotermale dayalı Sağlık Turizmi açısından Türkiye'nin en önemli jeotermal alanıdır. Uluslararası standartlarda ve akredite olmuş termal sağlık tesislerine sahip termal kent destinasyonlarının oluşturulması amacıyla Karahayıt'ta kentsel dönüşüm çalışmaları devam etmektedir. Belirlenen hedefler doğrultusunda, turizmi ekonomimizin en verimli sektörü haline getirmek için ilimizin doğal, tarihi ve kültürel değerlerini koruyarak planlı ve sürdürülebilir bir kalkınma anlayışıyla çalışıyoruz. Amacımız bütün bu çalışmalar ve açılacak tesisler ile Denizli'nin yeniden, tarihi misyonu olan termal tedavi ve kür merkezi olma özelliğinin yanı sıra yabancı turistler için inanç merkezi kimliğini de geri kazanmasıdır. Denizli olarak, mevcut değerlerimizle bu hedefe ulaşabileceğimize inanıyoruz" dedi.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!