Denizli Büyükşehir'den kömür denetimi

Güncelleme Tarihi:

Denizli Büyükşehirden kömür denetimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 13:57

Denizli Büyükşehir'den kömür denetimi

Haberin Devamı

DENİZLİ'DE Büyükşehir Belediyesi, hava kirliliğinin önüne geçmek için kentte kömür satışı yapan yerleri ve konutları denetlemeye devam ediyor. Kömür satışı yapılan yerlerde ve konutlarda bilgilendirme çalışması da yapan büyükşehir belediyesi, denetimler sırasında kalite standartlarına uymayan kömürlerin satışı yasaklayacak.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından büyükşehir belediyelerine hava kirliliğinin kontrolü için yetki vermesinin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi, konutlarda ve kömür satışı yapılan noktalarda denetleme çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentte soba ve kaloriferlerin neden olduğu hava kirliliği konusunda da kömür satışı yapan yerler ile konutlarda kontrol ve eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerin yürüttüğü eğitimler kapsamında kazan, filtre, baca bakım ve temizliklerinin yapılması, kurallara uyulması, kazanların ateşçi belgesi olan görevlilerce usulüne uygun olarak yakılması, bina içi ısı kaybının önlenmesi, az yakıtla çok ısınmak için neler yapılacağına dair pratik bilgiler veriliyor. Denetim kapsamında konutlardan alınan numuneler Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı, Denizli Çevre Kalite Laboratuarı'nda (DENÇEV) analiz ediliyor. Ücretsiz olarak yapılan incelemelerde kriterlere uymayan kömürler tespit edilerek satışı yasaklanıyor. Kalitesiz kömürlerle ilgili ise yasal işlem başlatılıyor.
Hava kirliliğinin en aza indirgenmesi için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, kalorifer kazanı ateşçi belgesi olmayanların ateşçi olarak görevlendirilmemesi gerektiğini belirterek, "Dış ortam sıcaklığı gece gündüz 15 derecenin üzerinde olduğu günlerde kalorifer ve sobalar yakılmamalıdır. Kalorifer ve sobaların ilk ateşlemesi sabah 06.00-09.00 arası ve akşam 16.00-19.00 saatleri arası yapılmamalıdır. Kömürler satış izin belgesi olan yerlerden alınmalı, açıkta kömür satılmamalı ve alınmamalıdır. Kalitesiz kömür kullanılmamalı, kalorifer kazan kontrolleri ve bakımları sürekli yapılmalı ve bacalar her yıl temizletilmelidir" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!