Denizli Büyükşehir, TAKBİS protokolünü yeniledi

Güncelleme Tarihi:

Denizli Büyükşehir, TAKBİS protokolünü yeniledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2017 16:40

Denizli Büyükşehir, TAKBİS protokolünü yeniledi

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'yle üç yıl önce imzaladığı Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) protokolünü yeniledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü arasında tapu ve kadastro verilerinin web sitesi ile online olarak alınmasını sağlayan ve 2014 yılında imzalanan TAKBİS protokolü revize edildi. Üç yıl önce protokolü imzalayarak alınan servisler üzerinden geliştirilen yazılımlar ile sistemi etkin olarak kullanan Büyükşehir Belediyesi, geçen süreçte kurum personelinin işlerini kolaylaştırırken belediyeden hizmet alan vatandaşların da işlemlerinde kolaylık sağladı. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan bu protokolle, yeni servisler sağlanarak yeni hizmetlerde yürürlüğe girecek.

Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi protokol törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, Tapu ve Kadastro 18. Bölge Müdür Vekili Süleyman Özen ve birim amirleri katıldı.

Yenilenen TAKPAS protokolünü imzaladıklarını belirten Özen, "Bu proje ile 55 milyon tapu kaydı bilgisayar ortamına aktarıldı. Bu proje ile tapu ve kadastro bilgilerinin paylaşımını sağlıyoruz" dedi.

Başkan Zolan ise, 3 yıl önce kullanmaya başladıkları protokolün vatandaşların işini çok kolaylaştırdığını belirterek, "Bu protokolle birlikte vatandaşlarımız hem bedel ödemiyor hem de zamandan kazanmış oluyor. İki kurumun personeli de zaman kaybetmeden bilgi akışı ve hizmet sağlıyor" dedi. Teknoloji çağında yaşandığına dikkati çeken Zolan, "Biz de tüm kurumlarımız ile birlikte vatandaşlarımızın daha rahat hizmet alması için teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Daha önce yaptığımız protokolü sistem revizesi nedeniyle yeniliyoruz" diye konuştu.

Emlak, imar, çevre temizlik servisi, işyeri açma ruhsatı gibi işlemlerde Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından görülmesi gereken güncel tapu verileri online olarak anında görülecek. Bu sayede vatandaşların işlemlerini tamamlayabilmek için tapuya giderek buradan güncel tapu bilgilerini onaylattırıp Büyükşehir Belediyesi'ne geri getirmelerinin önüne geçilecek. Ayrıca vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi ile ilgili işlemlerinde tapu harcı yatırmak zorunda kalmayacak.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!