CHP'li Sancar'dan Üçgen Çarşısı açıklaması

Güncelleme Tarihi:

CHPli Sancardan Üçgen Çarşısı açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2017 17:23

CHP'li Sancar'dan Üçgen Çarşısı açıklaması

Haberin Devamı

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, 650 dükkandan oluşan ve yıkım kararı alınan Üçgen Çarşısı'nın yöneticilerinin hakkında yaptıkları açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söyleyerek esnafların haklarını savunmaya devam edeceğini açıkladı.

Denizli'de 20 bin metrekare alan üzerine kurulan, 3 blok ve 650 dükkandan oluşan Üçgen Çarşısı ile ilgili İmar ve Şehircilik İl Müdürlüğü depreme dayanıksız raporu vermişti. Yapılan itirazlar da sonuç vermeyince Denizli Büyükşehir Belediyesi, 80'i yurtdışında ikamet eden 600 hak sahibine yazı göndererek binalarını kendi imkanlarıyla yıkmalarını istemişti. Üçgen Çarşısı Kat Malikleri Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Güneş ve Kat Malikleri Denetim Kurulu Üyesi Bahri Yıldırım geçtiğimiz cumartesi günü yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada Üçgen Çarşısı'yla ilgili sorunların çözümü için CHP'den ihraç edilen Bağımsız Belediye Meclis üyesi Bekir Çapar'ın CHP'li Belediye Meclis üyesi Mustafa Çallıca ve İl Başkanı Teoman Sancar'la telefonla görüştüğü öne sürüldü. Telefon görüşmesi sona erdikten sonra açık kalan telefondan, CHP İl Başkanı Teoman Sancar'ın parti grubundaki meclis üyelerine "Bırakın Osman Zolan ile Bekir Çapar çatışsın siz tarafsız ve sessiz kalın" dediği iddia edildi. Açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Üçgen Çarşısı'ndaki taşınmazların kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ'ye devredilmeyeceğini, buna engel olacağını, hak sahiplerinin mağduriyetini önceleyeceğini ve binanın yıkımı ile ilgili olarak mülk sahibi maliklere herhangibir ödeme yaptırmayacağını belirttiği ifade edildi.

İDDİALARI YALANLADI

Bu iddialar üzerine CHP İl Başkanı Teoman Sancar, bugün (pazartesi) partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. İddiaları gerçek dışı, saygısız ve talihsiz bir açıklama olarak nitelendiren Sancar, Üçgen Çarşısı'nın sorunlarını her zaman kendilerine görev edindiklerini savundu. Sancar, Üçgen Çarşısı'ndaki mağduriyetleriyle ilgili kendileriyle telefon görüşmesi yapılmak istendiğini belirterek, "Bu görüşme sonrasında ahlak ve adap dışı bulduğumuz bir telefon dinleme olayının kamuoyuna yansıdığını duyduk. Olayın aslı Belediye Meclis Grubumuz, geçen toplantıda incitici sözlerinden ötürü Sayın Çapar'a güvenmemeleri ve inanmamaları sonucu kendisinden gelecek bir önergeye imza atmaları konusunda çekincelerini dile getirdi. Karşılığında ben de, 'Üçgen Çarşısı konusunda Bekir Çapar, Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan'la çatışacaksa bırakın çatışsın. Bizim meclis üyemiz değildir, bizi bağlamaz. Ama Üçgen Çarşısı hem esnafımızı, hem bizleri, hem Denizli'mizi ilgilendirmektedir' diye konuştum" dedi.

"BELEDİYE YETKİLİ DEĞİL"

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın yıkım bedelini ödeyeceği açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirten Sancar, "Sayın Zolan'ın mecliste verdiği beyanlar yerine getirilmesi mümkün olmayan vaatler, hukuk dışı beyanlardır. Zaten açıklamasında sanki Üçgen Çarşısı Denizli Belediyesi'nin malı olmuş gibi konuşmaktadır. Büyükşehir Belediyesi hiçbir şahsa ait özel gayrimenkullerin ne yıkım bedelini ödemeye ne de diğer harcamalarını yüklenmeye yetkili değildir. Açıkçası Bahri Yıldırım ve Ömer Güneş şu an neye ve kime hizmet ettiklerini bilmeden kendi kaderine terk etmenin teşekkürünü etmişlerdir" diye konuştu. Sancar son olarak, Üçgen Çarşısı'nın iki yöneticisinin açıklamalarına rağmen esnafların haklarını savunmaya devam edeceklerini belirterek, "Üçgen Çarşısı Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin değil Üçgen Çarşı esnafının malıdır" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!