CHP'li Sancar'dan, Hayla'nın açıklamalarına inceleme çağrısı

Güncelleme Tarihi:

CHPli Sancardan, Haylanın açıklamalarına inceleme çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 19:24

CHP'li Sancar'dan, Hayla'nın açıklamalarına inceleme çağrısı

Haberin Devamı

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, AK Parti'den istifa eden Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla'nın açıklamalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Sancar, Hayla'nın FETÖ'yle mücadele ettiği için AK Parti İl Yönetimince dışlandığı iddialarını ortaya atmasının Cumhuriyet Savcılığını tarafından incelenmesi gerektiğini söyledi.

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar, bugün partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. Bir süre önce partisinden istifa eden Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla'nın AK Parti'den istifa gerekçelerinin kendilerini oldukça endişelendirdiğini söyledi. Hayla'nın Kale'de FETÖ/PDY'yle mücadele ettiği için kendine kumpas kurulduğu iddialarını hatırlatan Sancar, "Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, AKP'den istifa ederken yapmış olduğu açıklamalarda, Kale'de FETÖ'yle mücadele ettiği için kendisine kumpas kurulduğu ve yalnız bırakıldığı ve İl Yönetiminin kendisinden istifa etmesini istediğini ve dilekçe verdiğini beyan etmiştir. Ayrıca FETÖ'nün yurdunu kapattığı için ötekileştirildiğini AKP İl Yönetimince dışlandığını ve FETÖ ile mücadele konusunda yalnız kaldığını açıklamıştır. Partinizin Belediye Başkanı sizleri itham ederek hatta Genel Başkanınızı sırtından vurduğunuzu iddia ederek sizleri resmen görevinizi kötüye kullanmakla itham ediyor ve sizlerin ne hikmetse ağzınızı bıçak açmıyor. Bir çıkın da millete bir açıklama yapın. Hangi atamalarda kimlere referans oldunuz, millete bir anlatın" dedi.

Ortaya atılan iddiaların Cumhuriyet Savcılığı tarafından incelenmesi gerektiğini vurgulayan Sancar, "AK Parti İl Başkanı Necip Filiz'in FETÖ Terör Örgütü üyeliği zannıyla tutuklanarak yargılanmakta olan Pamukkale Üniversitesi Genel Sekreteri Kenan Çoyan'a referans olduğu söyleniyor. Hatta Rektöre mesaj atarak Kenan Çoyan'ın atanmasını önerdiği iddia ediliyor. Bu konuda söyleyecek bir sözünüz yok mu? Bu konuda Cumhuriyet Savcılığını, bu beyanlarla ilgili AKP İl Başkanı Necip Filiz ve Yönetimi hakkında gereken soruşturmanın yapılması konusunda göreve davet ediyoruz" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!