Çameli'nde başpehlivan Okulu

Güncelleme Tarihi:

Çamelinde başpehlivan Okulu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2017 16:07

Çameli'nde başpehlivan Okulu

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Çameli İlçesi'nde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Hasan Şahin Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde başpehlivanlığı final güreşinde Ali Yanatma'yı yenen Orhan Okulu kazandı. 14 kategoride yapılan güreşlere 195 güreşçi katıldı.

Çameli'nin İmamlar Mahallesi'nde Sarayyıkığı mevkisinde yapılan 4. Hasan Şahin Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne Türkiye genelinden 195 güreşçi katıldı. 14 kategoride düzenlenen yağlı pehlivan güreşleri çekişmeli ve zevkli müsabakalara sahne oldu.  Yağlı güreşler kurulan çadırlar, yakılan ocaklarla tam bir görsel şölene dönüştü. Fethiye'den gelen yabancı turistler de yağlı pehlivan güreşlerini izleme şansı buldu.  Çevre ilçelerin belediye başkanları ve kaymakamlarının da izlediği güreşlerde başpehlivanlığı final güreşinde rakibi Ali Yanatma'yı yenen Orhan Okulu oldu. Yağlı güreşlerde Ali Yanatma ikinci, İsmail Erkal, Serkan Serttürk ve Mehmet Yeşil Yeşil ise üçüncü oldu.

Çameli 4. Hasan Şahin Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin güreş ağası  ise 100 bin lira veren Fatih Arslan Kazancı oldu. Dereceye giren güreşçilere madalyaları protokol üyelerince verildi. Çameli Belediye Başkanı Ak Partili Cengiz Arslan, "Güzel bir katılım oldu. Bütün sporseverler çok memnun ayrıldılar. Zaten sporun ve güreşin de ana amacı bunu birlik beraberlik içerisinde yapabilmek" dedi.

Bahtiyar AKYOL / ÇAMELİ (Denizli), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!