Çameli domatesi İsrail pazarında

Güncelleme Tarihi:

Çameli domatesi İsrail pazarında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2017 15:54

Çameli domatesi İsrail pazarında

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Çameli ilçesinde 2 yıl önce başlayan örtü altı seracılığı üreticinin yüzünü güldürdü. 300 dönüm alanda örtü altı seracılığı yapılan ilçede Suudi Arabistan ve Katar'ın ardından İsrail'e de domates ihraç edildi.

Çameli ilçesinde 2 yıl önce başlatılan örtü altı seracılığı projesi meyvelerini vermeye başladı. Çameli Belediyesi tarafından ilçede başlatılan proje kapsamında örtü altı seracılığı 300 dönüm alanda yapılır hale geldi. İlçede, Suudi Arabistan'a ve Katar'a 2'şer TIR domates ihraç edilmesinin ardından yurtdışı pazarına İsrail de eklendi. Arap ülkelerine açılan Çameli domatesinin son durağı olan İsrail'e ilçeden 3 TIR ile 68 ton domates ihraç edildi. Çameli Belediyesi Tarım Danışmanı Gökhan Gököz, Arap ülkelerinin yanı sıra, İsrail'e de domates ihracatına başladıklarını, yapılan anlaşma kapsamında ilçeden İsrail'e domates ihracatının süreceğini belirtti.

AK Partili Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ise, başlattıkları örtü altı seracılığının meyvelerini vermeye başladığını belirtip, "2 yıl önce ilçemizde başlattığımız örtü altı seracılığı projesi kapsamında şu an 300 dönüm alanda seracılık yapılıyor. Suudi Arabistan'a ve Katar'a Çameli domatesi ihraç etmiştik. Şimdi bu ülkeler arasına İsrail de eklendi. İlçemizde yetişen domates yurt dışında da ilgi görmesi bizi sevindiriyor. Çiftçilerimiz için de önemli bir gelir kaynağı oluyor. Seracılık sayesinde, ilçemizden verdiğimiz göçün de azalmasını ümit ediyoruz" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!