Çal MYO, ilk hasadını yaptı

Güncelleme Tarihi:

Çal MYO, ilk hasadını yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2017 15:09

Çal MYO, ilk hasadını yaptı

Haberin Devamı

DENİZLİ'deki Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Çal Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından geçen şubat ayında başlayan seracılık çalışmalarında, ilk hasat yapıldı.  Öğrencilerin uygulama alanı olan 2 dekar büyüklüğündeki serada, ilk etapta bir ton domates üretildi.

Çal MYO, uzun yıllardır atıl şekilde işlenmeden bekledikten sonra PAÜ'ye tahsis edilen 600 dekar araziden ilk hasadını topladı. "Bilimsel Araştırma ve Projeleri Birimi" desteğiyle şubat ayında araziyi işlemeye başlayan Çal MYO akademisyen ve öğrencileri, ilk etapta, iki dekar sera kurarak domates üretimine başladı. Serada yapılan ilk hasatta bir ton domates elde edildi.

Çal Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aysel Yeşilyurt Er, ürettikleri domatesin kalitesinin oldukça iyi olduğunu belirterek, "Şubat ayından itibaren yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İlk etapta 2 dekar sera yaptık ve çevrede adaptasyonu iyi olan domatesle başladık. Aşılı ve aşısız olmak üzere iki tür domates fidesi kullandık. Bölge iklimi ve toprağına adaptasyonu değerlendirdik. Bu yıl ilk kez başladığımız çalışmalar sonucu kaliteli ürün aldık ve ilk hasatta yaklaşık bir ton domates ürettik" dedi.

Gelecek sene serada domates ile birlikte çeşitli fide ve fidan üretiminin de yapılacağını belirten Doç. Dr. Aysel Yeşilyurt Er, "Yüksekokulumuz Organik Tarım Programı öğrencileri bu arazide uygulamalı olarak çalışmalarını sürdürebilecekler. Öğrenciler ve bizler araştırma ve incelemelerimizi burada yürütebileceğiz" diye konuştu.

Seranın dışında arazide 50 dekar elma bahçesi, 150 dekar mısır ve açıkta farklı türlerden oluşan sebze bahçesi bulunuyor.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!