Buldan ürünleri üniversite kampüsünde

Güncelleme Tarihi:

Buldan ürünleri üniversite kampüsünde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 18:03

Buldan ürünleri üniversite kampüsünde

Haberin Devamı

DENİZLİ'deki Pamukkale Üniversitesi'nde Buldan'ın el dokuması tekstil ürünleri, peştemaller, tarım ürünleri sergilendi, Buldan dokumasından dikilen kıyafetler defileyle beğeniye sunuldu.

Pamukkale Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Buldan Tanıtım Günleri etkinliğine Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, CHP'li Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Buldan Ticaret Odası Başkanı Halil Baştürkmen, Buldan MYO Müdürü Doç. Dr. İsmail Çeviş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Buldan Tanıtım Günleri'nin açılışı protokol üyelerinin kurdele kesimiyle yapıldı. Açılan stantlarda Buldan'da üretilen el dokumaları, şallar, havlular, peştemallerin yanı sıra, ilçede üretimi yapılan tarım ürünleri de sergilendi.

Buldan Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Programı ile Giyim Üretimi Teknoloji Programı öğrencileri tarafından tasarlanan ve Buldan dokumaları ile dikilen otantik kıyafetler öğrencilerin mankenlik yaptığı defile ile sergilendi. Mimarlık ve Restorasyon Bölümü öğrencilerinin yaptığı seramik ürünler de büyük beğeni topladı. Buldan'a ait yöresel ürünler hakkında bilgi alan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, dokuma tezgahının başına geçerek Buldan Bezi dokudu. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Rektör Bağ'a üstünde adı yazılı Buldan Şalı hediye etti.

Özcan DURUSOY/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!