Başkan Zolan'dan kadınlara kırmızı karanfil

Güncelleme Tarihi:

Başkan Zolandan kadınlara kırmızı karanfil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 15:43

Başkan Zolan'dan kadınlara kırmızı karanfil

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 82'inci yılı dolayısıyla düzenlenen kutlama programında kadınlara kırmızı karanfil verdi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 82'inci yılı dolayısıyla bugün (salı) panel düzenledi. AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, davetliler ve çok sayıda kadın katıldı. Başkan Zolan, salonda bulunan kadınlara kırmızı karanfil dağıtarak, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 82'nci yıldönümünü kutladı. Panelde Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri AK Partili Selma Yıldız ile CHP'li Şeniz Doğan konuşma yaptı.
Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının ardından Şubat 1935'te gerçekleştirilen seçim ile 17 kadınının milletvekili seçildiğini anlattı. Siyasette kadın sayısının geçmişte olduğu gibi bugün de az olduğuna dikkati çeken Özen, bu konuda özeleştiri yaparak, "Bu sayının artması biz kadınların elinde" dedi. Merkezefendi Belediye Meclis Üyesi AK Partili Selma Yıldız, "Kadın sağlıklı, bilgili ve eğitimli neslin yetiştirilmesinde en önemli etkendir. Ulu Önder Atatürk seçme seçilme hakkını Türk kadınına, birçok Avrupa ülkesinden önce vermiştir. Kadınlarımıza vatandaş olma bilinci ve eşitliği armağan eden Atamızı şükranla anıyorum" diye konuştu. Belediye Meclis Üyesi CHP'li Şeniz Doğan, "Kadının siyasette var olabilmesinin temelleri ailede atılıyor. Kadının ailesinde siyasetle ilgilenen birileri yoksa ve daha sonraki dönemde desteklenmiyorsa maalesef Türkiye'de kadınlar siyasetle uğraşmıyorlar" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!