Avukatlardan kadın mahkum ve çocuklarına yardım

Güncelleme Tarihi:

Avukatlardan kadın mahkum ve çocuklarına yardım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 14:43

Avukatlardan kadın mahkum ve çocuklarına yardım

Haberin Devamı

DENİZLİ Barosu'nun öncülüğünde düzenlenen yardım kampanyasında Bozkurt Kadın Açık ve Çocuk Eğitimevi'nde kalan kadın hükümlü ve tutuklular için toplanan bir kamyon bebek bezi, gıda maddesi, ayakkabı ve kışlık kıyafetler cezaevi yönetimine teslim edildi.
Yaz aylarında farklı cezaevlerinden gerçekleştirilen nakillerle tutuklu ve hükümlü sayısı 450'ye çıkan, 32 çocuğun da anneleriyle birlikte zorunlu olarak kaldığı Bozkurt Kadın Açık ve Çocuk Eğitimevi sakinleri için bir yardım kampanyası başlatıldı. Denizli Barosu Kadın ve Çocuk Komisyonu üyesi avukat Jülide Keleş Yarışan'ın öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına baro üyesi avukatlar yoğun ilgi gösterdi.
Kampanyada 10 gün içinde bir kamyon yardım malzemesi toplandı ve cezaevi yönetimine teslim edildi. Kampanya hakkında bilgi veren Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, kurullar aracılığı ile yardımları her yıl yaptıklarını belirterek, "Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonumuz başsavcılığımızı bilgilendirerek ihtiyaç olan malzemeleri ulaştırıyor. Bu defa daha kapsamlı oldu. Bundan sonra da meslektaşlarımızın katkılarıyla devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan gelen destekleri kurum aracılığıyla ulaştırmayı planlıyoruz. Hem Denizli Barosu hem kurulları bundan sonra üzerine düşen görevi yapmaya devam edecek" diye konuştu.
Kampanyaya öncülük eden Jülide Keleş Yarışan ise yardım paketlerinde çocuk bezi, kıyafet, ayakkabı, çerez, kuruyemiş, süt, meyve suyu ve kişisel malzemelerin olduğunu söyledi. Cezaevindeki tüm kadın hükümlü ve tutuklu kadınlar için mont, 150 ayakkabı, el örgüleri, çocuklar için mama, süt, kuruyemiş gönderdiklerini söyleyen Yarışan, "Bozkurt soğuk bir yer. Hükümlü kadın sayısı birden arttı ve ihtiyaçlar çoğaldı. Denizli Barosu olarak böyle bir kampanya düzenlendi ve kısa sürede yoğun bir destek oldu. Bu konuda destek olmak isteyenlerden her zaman bağış kabul edebiliriz" dedi.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!