AMATEM'li hastalara sinema morali

Güncelleme Tarihi:

AMATEMli hastalara sinema morali
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2017 16:22

AMATEM'li hastalara sinema morali

Haberin Devamı

DENİZLİ'deki Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ), 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü etkinlikleri kapsamında, Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) hastalarına yönelik sinema etkinliği düzenlendi.

Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından ilk kez 1992'de kutlanan 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında, PAÜ AMATEM hastalarına sinema etkinliği yapıldı. Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuğçe Toker Uğurlu, PAÜ AMATEM'in 2015 yılında açıldığını ve 18 yatak kapasitesiyle hizmet verdiğini belirtti. Düzenledikleri etkinlikle, hastaların psikososyal rehabilitasyonlarına yönelik sinema etkinliğine katıldığını ifade etti.

Alkol ve madde kullanımının kişileri olumsuz etkilediğini belirten Yrd. Doç. Dr. Uğurlu, "Alkol ve madde kullanımı gençlerin okul ve iş başarılarını etkilemekte, sosyal yönden en aktif olmaları gereken çağlarda, arkadaşlarından, ailelerinden ve zevk aldıkları tüm faaliyetlerden uzaklaşmalarına neden olmaktadır. Bu durumu değerlendirdiğimizde ilaç tedavileri ve psikoterapötik müdahalelerin yanında, hastaların psikososyal rehabilitasyonuna yönelik planlanan faaliyetlerin önemi dikkat çekicidir" diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Uğurlu, AMATEM kliniğinde başarıyla yürütülen tedavi programlarına ek olarak psikososyal rehabilitasyon etkinliklerinin de rutin tedavi programlarına dahil edilmesinin planlandığını da söyleyerek hastalarının tedavisinin yanı sıra huzur ve mutluluklarının AMATEM Birimi için önemini de belirtti.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!