AK Partili Tin: "Pamukkale'de toprağı su ile buluşturduk"

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Tin: Pamukkalede toprağı su ile buluşturduk
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2017 16:55

AK Partili Tin: "Pamukkale'de toprağı su ile buluşturduk"

Haberin Devamı

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Yenicekent İletim Tüneli'nin faaliyete geçmesiyle Cindere Barajı'ndan Pamukkale Ovası'nda sulu tarım yapılan arazi miktarının arttığını belirterek, toprağı suyla buluşturduklarını söyledi. Akköy Mahallesi'nde üreticilerle bir araya gelen Tin, Pamukkale Ovası'nda 288 bin dekar alanın yüzde 47'sinde sulu tarım yapıldığını söyledi.

AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Hasan Aracı ile birlikte Akköy Mahallesi'ne giderek üreticilerle bir araya gelen AK Parti Milletvekili Şahin Tin, Denizli'nin tarım ve hayvancılık anlamında stratejik bir öneme sahip olduğunu, üreticilerin birçok üründe desteklendiğini, finansman ihtiyaçlarının karşılanması için de düşük faizli krediler verildiğini söyledi. Akköy'ün verimli arazilere sahip olduğunu belirten Tin, "Gıda üretimi konusu ülkelerin bağımsızlığına en büyük katkı koyan unsurların başında yer alıyor. Bölgemiz bu anlamda çok şanlı bir alana sahip. Kendi kendine yetmenin yanında Denizli önemli bir gıda üretim deposu konumunda. Özellikle bu verimli arazilerin olduğu bölgemizde toprağı suyla, çiftçimizi bilgiyle buluşturduğumuzda üretimde büyümenin kaçınılmaz olduğu gerçeğini çok iyi biliyoruz. Bölgenin tarımsal yürüyüşü bakımından zenginliği, ihtiyaç duyulan taleplerin cevaplanması stratejik bir önem arz etmektedir. Aynı zamanda tarımsal ihtiyaçların karşılanması için de elimizden geleni fazlasıyla yapıyoruz" dedi.

Pamukkale Ovası'nın tarımsal kalkınmasına önem verdiklerini belirten Tin, en zor koşulları bile aşarak dağları delip arazilere su taşıdıklarını söyledi. Tin, "Pamukkale'de 40'ın üzerinde meyve, sebze ve tarla ürünü yetiştiriliyor. Yaklaşık 288 bin dekarlık alanda tarım yapılıyor. Tarım alanlarının yüzde 47'si sulanıyor. Özellikle tarla bitkileri konusunda bölge oldukça verimli. Ancak meyve, sebze ve bağ alanları da önemli bir yer tutmakta. Geçen yıl Pamukkale'de üreticilerimize 7 milyon 736 bin lira destekleme primi ödedik. Özellikle bu bölgede sulu tarımın artırılması için yürütülen çalışmalar semeresini vermiştir. Pamukkale ovası Cindere Barajı'ndan Yenicekent Tüneli'ne verilen cazibeli su ile sulanmaya başlandı. Sulamayla birlikte tarımsal alanda maliyetler düşürülmüş, elektrik sarfiyatı en az düzeye indirilmiştir. Yapılan iletim kanalları sulamayı daha cazip hale getirmiştir. Hükümetimiz yapılamaz denileni yaparak önemli bir hizmeti üreticilerimizin emrine sunmuştur. AK Parti olarak bizler çiftçilerimize her türlü desteği vermek için gerekli olan adımları atmayı kararlılıkla sürdüreceğiz" diye konuştu.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!