Afet bilinci için 10 bin öğrenciye eğitim

Güncelleme Tarihi:

Afet bilinci için 10 bin öğrenciye eğitim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 14:03

Afet bilinci için 10 bin öğrenciye eğitim

Haberin Devamı

DENİZLİ'de İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, afet bilinci oluşturmak amacıyla, 19 ilçede yer alan 10 bin öğrenciye temel afet bilinci ve arama kurtarma eğitimi verdi.

Denizli Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 2017 yılı ilk dört aylık diliminde afetlere karşı bilinç oluşturmak için Afete Hazır Türkiye Projesi kapsamında vatandaşlara, öğrencilere, sivil toplum, kamu ve özel sektör kuruluşlarında görev yapan çalışanlara yönelik eğitim çalışması başlattı. Eğitim çalışmalarında, 19 ilçedeki 58 okulda yaklaşık 10 bin öğrenciye, öğretmen ve idareciye temel afet bilinci ve arama kurtarma eğitimi verildi.

Afet bilinci oluşturmak için yapılan çalışmalar kapsamında, Hasan Erbil Ceza ve İnfaz Kurumu Eğitim Merkezi'nde ülke genelinden eğitim için gelen 120 infaz koruma memuru ile birlikte yaklaşık bin 500 kişiye doğal afetler hakkında bilgiler verildi. Afet anında ve sonrasında yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından eğitim çalışmalarının yanı sıra, Pamukkale ilçesindeki İmam Hatip Ortaokulu'nda 650 öğrenci, 62 öğretmen ve idarecinin yer aldığı deprem tatbikatı da gerçekleştirildi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!