5 Aralık Dünya Mühendisler Günü

Güncelleme Tarihi:

5 Aralık Dünya Mühendisler Günü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2014 14:55

- DENGE Başkanı Ertuğrul: "İş güvenliği uzmanları denetlemesini yaptığı işverenden maaş aldığı sürece o iş yerini sağlıklı denetleyeceğine inanmıyoruz"

Haberin Devamı

DENİZLİ (AA) - Denizli Gelişimci Teknik Elemanlar Derneği (DENGE) Başkanı Mehmet Ertuğrul, iş güvenliği uzmanlarının işverenden maaş aldığı sürece sağlıklı denetim yapamayacağını söyledi.

Ertuğrul, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde 5 Aralık Dünya Mühendisler Günü dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında son zamanlarda meydana gelen iş kazaları hakkında açıklamada bulundu.

Türkiye'de yaşanan iş kazalarından mühendislerin sorumlu tutulduğunu savunan Ertuğrul, İstanbul'da, Soma'da ve Ermenek'te yaşanan talihsiz olayların bedellerinin mühendislere ödetilmeye çalışıldığını belirtti.

İş kazalarının tek sorumlusunun mühendisler olmadığını, çok para kazanma hevesi olan işverenlerin mühendisleri sağlıklı ortamlarda çalıştırmadığını kaydeden Mehmet Ertuğrul, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Soma ve Ermenek'teki maden faciası basında belirtildiği gibi bir mühendislik hatası vardır. Bunu ülkenin en önemli üst kuruluşu olan kuruluşların da uyarması gerekiyordu. Bunu yapması gerekenler de elbette mühendisler. Bu kazalardan sonra yargılananlar da mühendisler. Mühendisler yapmış olduklarının cezasını belki hakim karşısında veriyor. İşverenler hiçbir şekilde şu anki yönetmeliklerle hesap vermek üzere çıkmıyor. İşverenden maaşını alan mühendis arkadaşlar iş yerini kapattığı anda kendi maaşından olacak. En önemli sorunlardan bir tanesi bu."

İş güvenliği uzmanlarının işverenden maaş aldığı sürece o işyerini sağlıklı denetleyemeyeceğini söyleyen Ertuğrul, "Bir işveren mühendise sağlıklı bir iş yeri ortamı verdikten sonra ben hiçbir mühendis arkadaşımızın görevi layıkıyla yapmayacağına inanmıyorum. Mühendis de bunu göz önünde bulundurmak zorundadır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!