Türkiye'nin en büyük cam seyir terası Çankırı'ya yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin en büyük cam seyir terası Çankırıya yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 11:34

Türkiye'nin en büyük cam seyir terası Çankırı'ya yapılıyor

Haberin Devamı

Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI Belediyesi, Türkiye’nin tüm şehri gören en büyük cam seyir terası yapımına başladı.
Belediye Etüt Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında şehiri gören, en büyük taban alanına ve en uzun çıkmaya sahip cam seyir terası Çankırı’ya yapılıyor. Çankırılılar, şehre en hâkim noktada bulunan Çankırı Kalesi’ne yapılacak cam terasa çıkarak şehrin eşsiz manzarasının keyfini sürecek. Kaledeki Türk Bayrağının altından, şehre uzanan en uç noktada başlayan çalışmaların yılsonuna kadar tamamlanması bekleniyor.
Şehre bağlantı noktasından 100 m yüksekliğe yapılan seyir terası, kaya birleşim noktasından sonra 10,80 metre çıkma mesafesine sahip.  Yelpaze şeklinde yapılan terasın zemini için üç adet 76 metrekare yüzey alanı olan damperli 10+12+12 mm lamine cam kullanılırken; 9 adet makas 320’lik U çelik profil ankaj yapıldı. Cam zemin, 110 cm yükseklikte cam korkuluklar ile ziyaretçiler için korunaklı hale getirilecek.  Yüzde 70’i tamamlanan cam terasın girişine ahşap bina da yapılacak. Binanın içerisinde güvenlik görevlisi için bir alan ve turnike yer alacak.  Seyir terasına güvenlik görevlisinin gözetiminde kontrollü bir şekilde aynı anda 30 kişi çıkabilecek.
TURİZME ARTI KATKI SAĞLAYACAK
Yapılan her projenin şehrin turizm kapasitesine ve cazibesine katkı sağlamasını gözettiklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, yeni projelerin kente yeni bir soluk getireceğini ifade etti. Dinç, yenilikçi projeler ile Çankırı’ya olan ilginin arttırılmasını sağlamak istediklerini söyleyerek  “Gerçekleştirdiğimiz projeler hem bizim hayallerimiz hem de şehrimize vefa borcumuzdur.” dedi.
Seyir terasının şehir dışından gelen misafirlerin de sık sık ziyaret edeceği bir mekân olacağını ifade eden Dinç,  “Türkiye’nin tüm şehri gören en büyük seyir terasını Çankırı’da inşa ettik.   Cam seyir terasımız,  zemin üzerinde gezinecek ziyaretçilerin adrenalini yükseltecek. Ziyaretçiler, şehrin güzel manzarasını buradan izleyip fotoğraflar çekebilecek. Rekreasyon çalışmalarının ardından her gün yüzlerce kişiyi ağırlayan Çankırı Kalemiz, cam seyir terasımız ile daha da hareketlenecek.  Çankırımıza şimdiden hayırlı olsun" dedi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!