Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Güncelleme Tarihi:

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2016 15:29

- TÜRKAV Çankırı İl Temsilciliğince, Çanakkale Savaşı'nda Türk askerlerinin yemeği olan kuru ekmek ve üzüm hoşafı dağıtıldı

Haberin Devamı

ÇANKIRI (AA) - Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Çankırı İl Temsilciliğince, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Çanakkale Savaşı'nda Türk askerlerinin yemeği olan kuru ekmek ve üzüm hoşafı dağıtıldı.

Karatekin Parkı'nda düzenlenen programa eski MHP Çankırı Milletvekili İrfan Keleş, MHP Çankırı İl Başkanı Çetin Kapdan, MHP Merkez İlçe Başkanı Vahit Öztürk, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Yüksek Teke ile TÜRKAV üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

TÜRKAV İl Temsilcisi İsa Bölükbaşı, burada yaptığı konuşmada, bu yıl etkinliğin yedincisini düzenlediklerini söyledi. Çanakkale Savaşı'nın diğer savaşlardan farklı olduğunu dile getiren Bölükbaşı, şöyle konuştu:

"Hiçbir direnişle karşılaşmadan Çanakkale Boğazı'nı geçerim ve sabah kahvemi İstanbul Boğazı'nı seyrederek içerim, diyen yedi düvele karşı mücadelenin adıdır Çanakkale. Adeta başına gülle yemiş gibi bu sesle irkilen ve kendine gelen emperyal güçleri tüm imkanlarını kullanarak saldırdı benim Mehmedime. Bu savaş hiçbir savaşa benzemiyordu. Bu savaş, sınır veya toprak savaşı değil, ezelden ebede sürecek olan hilalle haçın savaşıydı. Bu savaş, bir milleti, yani Türk milletini yok ederek hak dini İslam ve yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'i yeryüzünden yok etme savaşıydı."

Haberin Devamı

Konuşmanın ardından programa katılanlara Çanakkale Savaşı'nda askerlerin yemeği olan üzüm hoşafı ve kuru ekmek dağıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!