Şabanözünden dünyaya çorap ihracı

Güncelleme Tarihi:

Şabanözünden dünyaya çorap ihracı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2017 15:47

Şabanözünden dünyaya çorap ihracı

Haberin Devamı

Cengiz YALÇIN/ŞABANÖZÜ(Çankırı), (DHA)- ÇANKIRI Valisi Mesut Köse, Şabanözü ilçesinde bölge ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan günde 200 bin çorap imal edilen Gelal Çorap Fabrikası'nı gezdi. Vali Köse, Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığını da ziyaret etti.

Vali Köse'ye, Vali Yardımcısı Yakup Ömeroğlu, Şabanözü Kaymakamı Cevdet Bakkal, Orta Kaymakamı Mehmet İlidi, İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker, Şabanözü Belediye Başkanı Mustafa Karakaya,Şabanözü Organize Sanayi Bölge Müdürü Yavuz Uğurlu eşlik etti. Bölge ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağlayan, dünyaca ünlü sporculara çorap üreten fabrikayı gezen Vali Köse'ye fabrika genel Müdürü Cüneyt Tınkır, fabrika ve üretim hakkında bilgi verdi.

Gelal Çorap Fabrikası, Doğaya ve çevreye duyarlı yeşil bina olarak tanımlanan, aynı zamanda yağmur suyu ve güreş enerjisini de kullanan tasarruflu bina konumunda ve 35 bin metrekare kapalı alanda kurulu bulunuyor. Yaklaşık bine yakın işçinin çalıştığı fabrikada günlük 200 bin çorap imal ediliyor. Fabrika'nın hem Şabanözü ve Çankırı ekonomisi ile istihdamına büyük katkı sağladığını belirten Vali Köse, çalışan işçilerle de sohbet ederek, bir ihtiyaçlarının olup olmadığını sordu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!