Çankırı Valisi Ayaz: Son 1 ayda 35 kişi koronavirüsten öldü

Güncelleme Tarihi:

Çankırı Valisi Ayaz: Son 1 ayda 35 kişi koronavirüsten öldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2021 17:05

Çankırı Valisi Ayaz: Son 1 ayda 35 kişi koronavirüsten öldü

Haberin Devamı

Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA) - ÇANKIRI Valisi Abdullah Ayaz, kentte son 1 ayda koronavirüs salgını nedeniyle 35 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Valilik Toplantı Salonunda basın mensupları ile bir araya gelerek, koronavirüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Ayaz, son bir kaç haftadır vaka sayılarında artış olduğunu belirterek, "Bir kere daha söylüyoruz, tedbirleri bırakmak için çok erken. Hatta tedbirleri bırakmak için elimizde hiçbir gerekçe yok. Çünkü hasta olanlar, hastaneye yatanlar, vefat edenler aynen devam ediyor. Lütfen olmayanlar aşılarını olsunlar. 2'nci doz aşı olanların 3'üncü dozunu ivedi olarak olmalarını istiyoruz" dedi.
Son 1 haftada koronavirüs nedeniyle 11 kişinin vefat ettiğini ifade eden Ayaz, "İşin hiç şakası yok. Vefat sayımız sürekli artış göstermekte. Son 1 ay içerisinde 35 hastamız vefat etti. Günde ortalama 1 vatandaşımız koronavirüs nedeni ile hayatını kaybetmekte. Onun için bir an önce hem tedbirlere uyum hem de aşı noktasındaki uyarımızı tekrar etmek istiyorum" diye konuştu.
Vali Ayaz, okullardaki son duruma ilişkin de, "Kapanan sınıf sayısı 42. Sınıflarda ister istemez vaka çıkıyor. Sınıfta 2 pozitif çıkınca sınıfı karantinaya alıyoruz. Yurtlarda da bazı vakalar oldu. Çocukları izole etmeye çalıştık. Bunlar beklediğimiz şeylerdi. Eğitim öğretimi kesintiye uğratmadan sezonu bitirmek en büyük hedefimiz. Okulları kapatmayacağız inşallah. Çünkü çok kayıp oldu artık yenisine tahammülümüz yok" ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!